Foto:E-Stock/Miloš Rafailović/Zoran Lončarević

Naš poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je juče u 67. godini, nakon tri dana provedenih u bolnici. Legendarna glumica Seka Sabllić, ispričala je za Nova.rs da je Balašević bio veliki umetnik, iako ga lično nije poznavala.

„On je stvarno ujedinio ovu Srbiju i svako ga oplakuje i svakome je žao, to je velika stvar. On je veliki umetnik, što ja teško kažem. Balašević je još veći umetnik života bio. Oplemenio je svoj život, ali i naše, barem ono koliko sam ja ispratila. Lično ga, inače, ne poznajem“, rekla je Seka Sablić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Balašević je pre četiri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)