Đorđe Balašević Foto:FoNet

Đorđe Balašević bio je poznat po svojim višesatnim nastupima koje su fanovi voleli. Poznata je i jedna tradicija koja se ponavljala na svakom koncertu, a to je obasipanje Balaševića plišanim zečevima od strane publike.

Kada bi na red došla određena pesma i određeni stih publika bi bacala na desetine tih igračaka na pevača.

U pitanju je pesma „Neki novi klinci“.

Kroz maglu treperi

Devet sveća na torti

Tad sam dobio par mandarina

I malog belog zeca

Balašević tu peva o svom detinjstvu i nekim od prvih poklona koje je dobio za rođendan, mandarine i mali beli zec. Njegovi fanovi, koji su uvek znali da cene Balaševićevu emotivnost i sentimentalnost, nisu propuštali priliku da mu zahvale za stihove koje već generacije pevaju.

PROČITAJTE JOŠ

„E sad je dosta! 20 godina vi mene gađate zečevima, sad ćete mi platiti za sve“, našalio se tokom jednog koncerta muzičar, pa je zajedno s bendom plišane zečeve bacao u publiku.

On je pak sve te zečeve čuvao u svom domu, a imao ih je na stotine.

„Kad se vraćam s koncerta moje devojke, od kojih sam s jednom oženjen, prvo pitaju „kakvi su danas zečevi“. Pokušaću s Kinezima da pripremim iznenađenje i naručiću vagon zečeva za neki veliki koncert koji budem imao. Tada ću da bacam u publiku sve te zečeve i da im vratim za sve ovo što mi godinama priređuju. Taj „mali bieli zec“ mi je puno značio u trenucima kad je sve izgledalo jako crno i kad sam se sa svojom publikom nalazio na nekim čudnim mestima, tajno, kao ljubavnici. Taj „mali beli zec“ mi je zamena za sve Oskare, Dejvis kupove, Svetska prvenstva u fudbalu i sve ono što nisam osvojio. Oni su hronologija svega što mi se događalo u karijeri“, govorio je Balašević.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.