Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Nakon jučerašnje smrti slavnog kantautora Đorđa Balaševića, mnogobrojni građani Novog Sada ostavljaju sveće, cveće, transparente i plišane zečiće u njegovu čast.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se može videti na fotografiji, u samom centru Novog Sada, na Trgu slobode, mnogobrojni građani danas ostavljaju poruke i druge navedene stvari u Balaševićevu čast.

U njegovom rodnom Novom Sadu oko hiljadu građana okupilo se sinoć na istom mestu, gde su palili sveće za legendarnim Panonskim mornarom. Gradom su odzvanjale njegove pesme, a na taktove numere „Kad odem“, zaplakali su svi. Na gradskim institucijama u Novom Sadu zastave su spuštene na pola koplja.

Fotografije sa današnjeg okupljanja možete pogledati u nastavku.

Podsetimo, Balašević je pre četiri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

PROČITAJTE JOŠ

Đorđe Balašević bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.