Đorđe i Jovana Balašević. Foto: Zoran Lončarević, Youtube/eduTV

Jovana Balašević, poznatija kao Lola Balašević, oglasila se na svom Instagramu povodom očeve smrti.

Ona je na Instagramu podelila video snimak na kojem Đorđe i Olivera uživaju sa unukama na proslavi njegovog rođendana, u njihovom porodičnom dvorištu u Novom Sadu.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislio sam da ću večeras moći da se iskradem. Kakav divan dan! Svako lice koje vidim je jedno sećanje. Možda sećanje nije savršeno. Ponekad imam uspone i padove. Ali svi smo zajedno , a večeras ste moji. Prekšriću običaj i reći ću šta sam poželeo dok sam gasio sveću: Da vam život bude srećan kao što je moj bio. Da se jednog jutra probudite i kažete: Ništa više ne želim. 67.godina. Zar nisu prosle u trenu?“, citirala je Jovana oca i dodala:

„Volim te tata, podario si mi nalepći mogući život, vidimo se u dvorištu“.

Podsetimo, Balašević je pre četiri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.