Vesna Dedić: Vest o smrti Mire Furlan sam doživela kao šamar

Showbiz 22. jan. 202111:57 > 16:17
Podeli:
Foto: Ivan Dinić/Nova S

Jugoslovenska glumica Mira Furlan preminula je u 66. godini života, a od nje se oprostila i spisateljica i voditeljka Vesna Dedić, koja je u razgovoru za Nova.rs istakla da su je uloge legendarne glumice "duboko odredile još od gimnazijskih dana".

„Način na koji je nosila svoju lepotu i ženstvenost, način na koji je koračala kroz život, i filmovi u kojima je igrala su me duboko odredili još od gimnazijskih dana. Vest o njenoj smrti sam doživela kao poslednju lekciju i šamar na kraju časa škole života koju pohađam, a u kojoj je Mira Furlan bila najlepša i najbolja“, rekla je Dedić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Dedić se od glumice, inače, oprostila i na Instagramu, napisavši da su njena harizma, lepota i hrabrost bili parametri voditeljkinog odrastanja.

„Mira Furlan. Njena harizma, ženstvenost, mudrost, hrabrost i umetnost… Parametri mog odrastanja. Zauvek neuhvatljivi i nedostižni. Poslednji pozdrav“, napisala je ona.

Preminula legendarna glumica Mira Furlan, navodno je već duže vreme bolovala od virusa Zapadnog Nila, navodi “Večernji.hr”.

Zbog teške bolesti, poslednjih nekoliko meseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici u SAD pružena najbolja moguća bolnička nega, bolest je, nažalost bila jača.

Mira je rođena 1955. a u Americi je živela od 1991. godine kad je zbog rata emigrirala sa suprugom. Kreator serije Vavilon 5 u kojoj je igrala i koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, rekao da je već neko vreme imala probleme sa zdravljem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

“Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo uhvatiti. Ali kao i sa svim drugim, stići ćemo je jednom i verujem da će imati mnogo priča za nas tada i da će još mnogo važnih uloga podeliti sa univerzumom”, napisao je Strazinski.

Mira Furlan je kao kolumnista pisala za portal Nova.rs, a njene oštroumne i pronicljive tekstove možete i dalje čitati na našem sajtu. Samo neki od njih su “Ova mašina ubija fašiste“, “Nedovršeni ratovi“, “Beograd“…

Komentari

Vaš komentar