Foto: Ivan Dinić/Nova S,Araya Diaz / Getty images / Profimedia

Jako me je potresla vest o smrti Mire Furlan, jer nisam znala da je bolovala, kaže za Nova.rs glumica Gorica Popović povodom vesti o odlasku Mire Furlan koja je preminula 20. januara u 66. godini.

– Dugo je Mira živela van naše zemlje, u Americi, ali je povremeno dolazila i viđale bismo se – priča za naš sajt Gorica Popović.

Priseća se da se prvi put se sa Mirom susrela 1984. godine, kada su snimale nagrađivani film Rajka Grlića „U raljama života“:

– U najlepšem sećanju ostalo mi je naše snimanje u Zagrebu Grlićevih „U raljama života“. Bila je toliko puna energije, predana osoba, izuzetno inteligentna, osetljiva. Zaista, jedna baš čudesna žena. Jako mi je žao što je otišla, jer to je zaista jedan jako veliki gubitak, bez obzira što je dugo nije bilo kod nas. Potpuno sam zatečena njenim odlaskom, jer mi je bila zaista draga osoba – priznaje Gorica Popović.

Podseća kao koleginica da je Mira Furlan bila izuzetno darovita umetnica, što je dokazala mnogim svojim ulogama:

– Dokazala se i tamo u Americi. A tamo zaista nije lako ući u neke „strukture“, no Mira je uspela da u Americi igra u dve izuzetno uspešne serije. Samo mi je žao što nije više igrala u pozorištu, jer mislim da bi bila tako sjajna da je poslednjih decenija bila u repertoaru naših teatara – smatra Popovićeva.

No, odluka Furlanove i njenog supruga Gorana Gajića bila je da odu u Ameriku devedesetih u onim našim, kako ih naziva Gorica, „groznim vremenima“:

– Sad mi naviru sećanja i prisećam se njene sjajne uloge u filmu „Turneja“. Prosto, ljudi odlaze. To je mnogo teško. Kad god vam ode neko koga znate i koga ste cenili to je kao da vam je neko otkinuo parečence vas samoga – kaže na kraju Gorica Popović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare