Top pet Mićkovih skečeva koje Lazanski sigurno ne bi razumeo

Podeli:
Foto: NOVA S

Iako su političari nekad nesvesno i sami satiričari, kada se nađu "sa druge strane", često ne mogu da shvate suštinu. Ako je sudeći po demantiju ambasadora Srbije u Rusiji, Miroslava Lazanskog, izgleda da je došlo je vreme kada se satira teško prepoznaje, a metafora postaje isuviše apstraktna. Tim povodom izdvojili smo pet Mićkovih skečeva, koje verovatno mnogi političari, pa ni sam Lazanski ne bi razumeli.

PROČITAJTE JOŠ

PLjiŽ je emisija zabavno-satiričnog formata, čiji su autori Draža Petrović, Mićko Ljubičić i Voja Žanetić. Njeno ime predstavlja akronim od prezimena trojice autora, koji na drugačiji i duhovit način obrađuju aktuelne društveno-političke događaje, kako na lokalnim, tako i na globalnim prostorima.

Glumac Dragoljub Mićko Ljubičić svoju karijeru započeo je u Indeksovom radio pozorištu, a tokom emitovanja emisije PLJiŽ, njegov talenat postao je poznat i široj javnosti.

Foto: Ivan Dinić/NOVA S

U daljem tekstu moći ćete da pogledate neke od najboljih Mićkovih imitacija iz emisije PLJiŽ, na koje mnogi političari sigurno nisu ostali ravnodušni.

Maja Golubaja

U skeču koji je izašao u maju ove godine, Mićko Ljubičić glumi Maju Gojković. Pored autentične gestikulacije, odličnoj glumi doprineli su i rekviziti – okrugle naočare, biserni nakit, pa i perika na paž. Mićko je „skinuo“ i tik koji ima Maja Gojković, a to je treptanje.

Brnabić o Malovom doktoratu

Pre godinu dana, u vreme kada je bila aktuelna tema plagiranog doktorata Siniše Malog, Mićko Ljubičić snimio je skeč u kojem imitira premijerku Anu Brnabić dok priča o Siniši Malom. I ovoga puta on je u potpunosti uspeo da prekopira njenu karakterističnu intonaciju, kao i izgovor pojedinih slova.

Vučićević, gori vatra

U jednu od boljih imitacija uvrstićemo i onu kada je Mićko Ljubičić bio u ulozi Dragana Vučićevića. Tokom ovog skeča iskarikiran je telefonski razgovor između Vučićevića i „šefa“, u kojem je satirično prikazan postupak uređivanja jednih novina, počevši od davanja naslova, preko subjektivnih emocija, deljenja otkaza, brkanja pojmova, itd.

Vesić objašnjava radove u Beogradu

Ova imitacija izašla je u martu 2019. godine, kada su po beogradskim ulicama bile aktuelne rekonstrukcije. Do sada broji preko milion pregleda. Ovoga puta Mićko je bio Goran Vesić, koji je objašnjavao radove u Beogradu. Tonalitet, boja glasa, jezičke poštapalice kojima se Vesić služi došle su do izražaja i u ovoj imitaciji.

NJKV Prestolonaslednik

Još jedna Ljubičićeva imitacija koja broji preko milion pregleda na Jutjubu, svakao je ova u kojoj glumi Aleksandra Karađorđevića. Tokom ovog skeča napravljeno je bezbroj permutacija, grešaka, brkanja padeža, pogrešno izgovorenih slova, reči i ostalih pojmova, kako bi se iskarikirao Karađorđevićev govor. Dok je Ljubičić imitirao Aleksandra Karađorđevića, Žanetić i Petrović nisu mogli da suzdrže smeh.

Pored toga što je dokazao da je odličan imitator, Dragoljubu Ljubičiću Mićku od ruke ide i stvaranje pesama. Najpoznatija je ona u kojoj je glumac spojio imitaciju predsednika Aleksandra Vučića i  melodiju popularnog hita „Despacito“, pa je otpevao „Da sam Tito“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar