Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Članovi muzičke grupe Tap 011 obradovali su svoju vernu publiku posle pauze duge nešto manje od dve decenije, objavivši novu pesmu "Metar po metar". Prva asocijacija mnogih, kada je muzika devedesetih u pitanju, jeste svakako ova popularna pop-dens grupa. Iako, kao grupa zvanično postoje od 1992. godine, prvi album u sastavu koji je danas svima dobro poznat, objavljuju 1994, kada u bend dolaze Goca Tržan i Ivana Peters. Pesme su objavljivali sve do 2002. godine, kada se kao grupa raspadaju, te svako odlazi svojim putem.

Autor: Nemanja Lisinac

Iako se mnogo spekulisalo o tome da su posle raspada benda članovi ostali u lošim odnosima, te da se neki međusobno i ne podnose, Goca Tržan je za portal Nova.rs otkrila sve o novoj pesmi koju su objavili i ispričala da li je su tačne spekulacije o svađama i netrpeljivosti između njih petoro.

„Nismo Jutjub bend. Mi se obraćamo publici koja sluša radio. Snimili smo pesmu koja je baš lepa i emotivna, pa se nadam da će to i mlađa publika da prepozna“, kaže Goca i dodaje:

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

„Ideju o snimanju pesme imamo još od 2011. godine, kada smo imali koncert u ‘Štark areni’, samo do sada se nije desila ta prava pesma kao što je ‘Metar po metar’, koju smo snimili. Kada se desi prava pesma, onda je sve lako i da se snimi i da se objavi. Intezivno se družimo. Često smo zajedno i prosto kada je bend konstantno na okupu, desi se i nova pesma. Baš mi je drago što se to desilo baš sada, jer nekako nećemo biti mlađi nikada, pa smo to uradili sada dok nas još ‘drži’ ta energija. Meni je stvarno bilo divno na snimanju, kako pesme, tako i spota. Mi smo prijateljska i pozitivna energija, nas petoro. Među nama nikada nije bilo te ‘zle krvi’. Naš odnos je čist, što se uvek odrazi na naše projekte i publika to prepozna. Želeli smo da se tako predstavimo povratničkom pesmom koja će imati neku super energiju i neki super vajb i mislim da smo uspeli“, priča Goca, te dodaje da je u planu i zajednička turneja kada okolnosti to dozvole.

„Mi imamo još dve pesme spremne, samo fale neke finese da se završe, i to ćemo vrlo brzo. Planiramo da imamo koncerte, ali zbog celokupne situacije oko pandemije koronavirusa, stvarno ne znam kada će to biti moguće“, zaključila je pevačica u razgovoru za Nova.rs.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ivana Peters, drugi ženski vokal u bendu Tap 011, priznaje da nije dosad stigla da isprati komentare publike, ali da su je kolege obavestile da su i te kako pozitivni.

„Ne stižem da pratim komentare i reakcije publike na pesmu koju smo juče objavili, ali me obaveštavaju drugari da su super komentari i da je reakcija za sada odlična“, kaže Ivana Peters i dodaje da se nisu previše opterećivali time kako će pesma proći.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Nismo se toliko opterećivali kako će publika to prihvatiti. Naravno, želeli smo da se svima to svidi. Više nam je u fokusu bila ta neka energija koju smo između sebe osetili. Putovali smo jednim kolima, pa smo se opet nekako vratili kroz vreme i stvarno nas je to učinilo srećnim“, kaže nam pevačica.

Pored Goce i Ivane Peters, sastav su činili i Milan Bojanić, Đorđe Pajović i Petar Stupar. Za razliku od svojih koleginica, njih trojica nisu ostali u javnom životu, te se o njihovim životima i ne zna baš mnogo toga.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Đorđe Pajović je u razgovoru za Nova.rs podelio svoje impresije nakon objavljene pesme.

„Pesmu smo objavili i čekamo reakciju ljudi. Imamo još nekoliko novih pesama, pa ćemo videti kako prva bude prošla. Ostale ćemo izbacivati s vremena na vreme. Sve to što mi radimo obiluje nekom super pozitivnom energijom i dokle god je takva energija između nas, sve ovo što radimo će trajati“, kaže Đorđe.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

On je objasnio da je odnos između članova uvek bio prijateljski, bez obzira na to što su nekada imali nesuglasice i svađe, koje sada pripisuje mladosti i neiskustvu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ljudi su uvek tražili tu neku ‘dlaku u jajetu’. Više ih je interesovalo da li između nas ima nekih svađa, nego kakva su naša realna prijateljstva. Opet sve te priče i nagađanja mi opovrgavamo svojim osmesima. Svakako i kada smo imali te neke nesuglasice kao tinejdžeri, uglavnom smo se svađali zbog nekih gluposti, ali sve je to opravdano tim našim godinama koje smo imali tada“, kaže nam muzičar i otkriva da li se u proteklih dvadeset godina nešto promenilo u njegovom životu:

„Do pre nekoliko godina radio sam u nekim muzičkim produkcijama kao organizator i producent turneja za naše pevače i pevačice. Onda sam se u jednom trenutku primirio zbog planova koje imamo za grupom Tap 011, i sada nastavljamo u tom pravcu. Od nas trojice jedino je Pera otišao u neku drugu branšu, pošto on radi u banci. Milan je dugo godina radio na jednom radiju“, završava Pajović.

Podsetimo, u sastavu koji je danas poznat javnosti, grupa „Tap 011“ nastupa od 1994. godine, pa sve do 2002., kada objavljuju poslednju zajedničku pesmu. Za period od osam godina snimili su pet albuma i više od 18 singlova, među kojima su najpoznatiji: „Bunda“, „Gaće“, „Zbog tebe“, „Reka“, „Okreni broj 95“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)