Ženske muzičke grupe na koje smo se ložili pre Hurricane

Podeli:
Foto: Miomir Milic/promo

Grupa Hurricane je trenutno najpopularniji ženski muzički sastav na ovim prostorima. Njihove pesme su veliki hitovi, naročito među mlađom generacijom, a atraktivan izgled Sanje Vučić, Ksenije Knežević i Ivane Nikolić posebno privlači pažnju javnosti. Međutim, pre Hurricane bilo je nekoliko ženskih sastava koji su i te kako bili popularni.

PROČITAJTE JOŠ

Models

Ova grupa je jedan od simbola devedesetih, mada, za razliku od devojaka iz grupe Hurricane, akcenat članica grupe Models bio je na njihovom atraktivnom izgledu. Tokom godina se sastav menjao, a kroz grupu su prošle Ksenija Pajčin, Ivana Stamenković, Nevena Adžemović, Sandra Meljničenko, Anastasija Buđić i druge.

Njihovi najveći hitovi su „Noć je vedra nad Srbijom“, „Pare, pare, pare“, „Šef stanice“, „Pusti nas u disko“.

K2

Popularne sestre Kristina i Aleksandra Kovač tokom devedesetih godina činile su muzički duo koji je doneo novi fank i soul zvuk na domaću scenu, a osim izvođenja, Kristina i Aleksandra pokazale su se i kao sjajne autorke.

Foto;N1

Najpoznatija pesma grupe K2 je „Biću tvoja devojka“, a među njima su i „Super žena“, „Malo soula“, „Super žena“. Inače, njih dve su objavile i album za inostrano tržište, koji je dobro prošao kod publike.

Foto: Zoran Lončarević

Ženski bend K2 se u poslovnom smislu razišao 1998. godine, nakon čega su Kristina i Aleksandra započele solo karijeru.

DND

Dinastija Karić, iako poznata po političarima iz porodice, iznedrila je i muzičarke – Danijelu i Danicu. Muzički duo DND oformljen je 1997. godine, a popularnost je stekao početko dvehiljaditih.

Danijela i Danica objavile su tri albuma, a njihovi hitovi su „Srbijo, majko“, „Izaberi“, „Marija“, „Možda“, „Detektor laži“ i druge.

Moje tri

Sara Jo, Nevena Božović i Mirna Radulović su kao trio 2013. godine predstavljale Srbiju na Evroviziji sa pesmom „Ljubav je svuda“, nakon čega su se i rastale, te je svaka nastavila da gradi solo karijeru, što se ispostavilo kao pun pogodak za njih.

Ministarke

Bend Ministarke, čiji je član bila i Edita Aradinović, veliku popularnost je postigao kolaboracijom sa Severinom, kada je objavljena pesma „Uno momento“.

Mnogi su ovim devojkama predviđali blistavu karijeru, mada je Edita naprasno odlučila na napusti Ministarke i nastavi dalje solo, zbog čega mora da plati veliku odštetu produkcijskoj kući FM Play.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar