Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Grupa "Tap 011", koju su činili Ivana Peters, Goca Tržan, Đorđe Pajović, Petar Stupar i Milan Bojanić, jedan je od simbola devedesetih godina prošlog veka. Njihov stil bio je orginalan, a šaljive ali ne i banalne pesme koje su izvodili slušaju se i danas. Goca, Ivana, Đorđe, Petar i Milan rešili su da obnove svoju saradnju, te su sada objavili novu pesmu pod nazivom “Metar po metar”.

Ovaj sastav je postojao od 1994. do 2002. godine, premda su Ivana Peters i Goca Tržan otišle svaka na svoju stranu tri godine pre definitivnog raspada grupe.

Prva je iz benda otišla pevačica Goca Tržan, o čemu je govorila i javno.

PROČITAJTE JOŠ

„Posle proslave Nove 1999, imali smo veoma malo nastupa i nismo imali novca. Sve je počelo da ide veoma traljavo. Ipak, prelomni trenutak je bio kada sam krenula kod zubara sa 50 maraka u džepu. Počela sam da razmišljam šta ako mi zubar popravi ovaj zub i shvati da imam još jedan karijes, a ja nemam kako da se vratim kući. Ne bih imala para za taksi nego bih morala da sednem na autobus, a Goca sam iz Tap 011. Samo mi je kliknulo da treba da odem iz grupe. Bila je veoma loša energija među nama, Pera i ja nismo govorili već godinu dana. Ja sam pevala neke pesmice sa ogromnim dekolteom i prosto se nisam osećala da tu pripadam. Pozvala sam ih na večeru i saopštila im da napuštam grupu. Naravno, rekla sam da ću da ispoštujem sve dogovorene nastupe kako oni ne bi bili na gubitku i sačekaću dok ne nađu novog člana. Oni su mi sutra javili da sam slobodna“, ispričala je Goca svojevremeno.

Foto: Zoran Lončarević

Pevačica Goca Tržan nakon što je napustila popularnu grupu započela je solo karijeru.

Njen prvi album bio je pun pogodak, iako mnoge izdavačke kuće nisu htele da ga izdaju i promovišu.

Tržan je i danas jedna od najpopularnijih srpskih pevačica, ali i jedna od retkih koja je uspela da traje. Ona danas ima ćerku Lenu, koju je dobila sa bivšim mužem Ivanom Marinkovićem, a što se tiče njenog ljubavnog života, svoju sreću je našla pored bubnjara Raše Novakovića.

Ivan Peters
Ivan Peters Foto:Instagram/ivanapeters

Kada se pomene ime Ivane Peters prva asocijacija je njen moćan glas. Ivana važi za jednog od najboljih vokala na našoj javnoj sceni.

Ona je nakon odlaska iz grupe Tap 011 bila članica populatnog benda „Negativ“, a zatim je započela solo karijeru. Ivana takođe daje privatne časove pevanja, a bila je i deo mentorskog tima Jelene Karleuše u popularnom muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Što se tiče Đorđa Pajovića, u njegovom poslovnom životu ništa se posebno nije promenilo. Nakon raspada grupe Tap 011 on je ostao u muzičkim vodama. Radio je za nekoliko muzičkih produkcija, a sada je potpuno fokusiran na rad sa grupom Tap 011, koja je ponovo na okupu.

Slično Pajoviću, i Milan Bojanić je nastavio da se bavi muzikom nakon raspada popularne grupe.

Jedini koji je odstupio od muzike je Petar Stupar. Njegov život je otišao u potpuno drugom smeru. Naime, on se posle velikog uspeha koji je doživeo sa grupom Tap 011 zaposlio .

PROČITAJTE JOŠ

U javnosti se pričalo da se članovi grupe nisu rastali u ljubavi, te da neko vreme nisu razgovarali jedni sa drugima, međutim, sve se promenilo 2011. godine.

„Ne sećam se kako je pao taj dogovor, ali se sećam da smo se svi okupili 2011. godine u jednoj kafani u centru grada. Vreme je proletelo, celo veče smo pričali. Imali smo utisak da se nikada nismo razdvajali i pravili prekide s viđanjima na duži period. Još intenzivnije smo počeli da se čujemo kada je Ivana imala zdravstveni problem. Doživela je moždani udar, a cela ekipa je bila uz nju. Čuli smo se svakodnevno, bio je to jedan strašan period za sve nas. Bogu hvala da je sve prošlo kako treba i da su stvari sada stabilne. Ivana mora da vodi malo više računa o zdravlju, ali tako je, kako je“, rekao je  Milan svojevremeno.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)