Foto:E-Stock/Mirko Rodić/Instagram/severina/Dragan Mujan/Vesna Lalić/Filip Krainčanić/Nova.rs

Ako ste se ikada zapitali koje su škole završile naše najpoznatije estradne zvezde, mnogi odgovori će vas sigurno iznenaditi. Neki od njih imaju čak i dva fakulteta, dok su drugi završili samo osnovnu školu.

PROČITAJTE JOŠ

Akademski najobrazovanija svakako je pevačica Neda Ukraden, koja ima čak dve diplome, i to Pravnog i Filološkog fakulteta, dok je njena koleginica Zorica Brunclik završila Ekonomski fakultet u Nišu, a studirala je i prava, mada te studije nije završila.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Folk pevačica Ceca Ražnatović završila je srednju poljoprivrednu školu u Žitoađi, smer svinjarstvo.

Svetlana Ražnatović Ceca Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Pevačica Vesna Zmijanac nije završila srednju školu, ali ipak može da se pohvali diplomom kursa daktilografije, dok je njena ćerka Nikolija Jovanović završila studije Međunarodnog biznisa u Atini.

Vesna Zmijanac Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Pevačica Edita Aradinović ima samo osam razreda osnovne škole. Ona se naime ispisala iz Srednje tehničke škole za dizajn kože, koji je vremenom prestao da je zanima.

Edita Aradinović Foto:Promo/Smedia

Deo pesme Ere Ojdanića savršeno objašnjava njegovo obrazovanje: „nije majstor da napravi bure, ali je majstor da osvaja cure“. S obzirom da se za ovakvo njegovo majstorstvo ne dobija nikakva diploma, Era je ostao na osnovnoj školi.

Andrija Era Ojdanić Foto: E-Stock/Mirko Rodic

Isto obrazovanje, to jest osam razreda osnovne škole, imaju i Severina, Zlata Petrović, Ljuba Aličić, Hasan Dudić. Oni su školovanje zamenili karijerom.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar