Igor Pervić Foto: Youtube/Printscreen/BN TV

Sa 13 godina je prvi put probao drogu, a heroin je uzimao čak i u bolnici.

Igor Pervić proslavio se ulogama u filmovima „Lajanje na zvezde“, „Crni bombarder“, „Noć u kući moje majke“ i mnogim drugima, a osim raskošnog talenta pažnju je privlačio i izgledom, te je vrlo mlad dobio titulu najlepšeg domaćeg glumca.

Rođen je u umetničkoj porodici, njegova majka Lidija Pilipenko je bila balerina, a otac Muharem Pervić čuveni pozorišni kritičar. Međutim blistavu karijeru u senku je bacila zavisnost, te se njegovo ime često povezuje sa teškim drogama.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je otvoreno govorio, prvi put je drogu probao sa 13 godina.

„Jednog dana se na treningu pojave moja majka i očuh. Jedan moj drug im je rekao da sam u školi duvao lepak. Tada mi je taj drug bio najveći neprijatelj, a u stvari mi je bio najbolji prijatelj. Imao sam 13-14 godina. Vozili smo se kući, povezli smo i tog mog druga i čim je on izašao iz kola, očuh mi je zalepio takav šamar! Imao sam veliku sreću što sam imao očuha koji je sa toliko ljubavi pristupao meni. Čovek je bio kao da sam mu iz oka ispao, a ja sam ga doveo do ludila“, ispričao je Igor svojevremeno prilikom gostovanja u emisiji Vanje Bulića.

U svet teških droga ušao je zbog devojke sa kojom je i prvi put probao heroin.

„Pokoj joj duši, koja je sada mrtva. Ja sam bio strašno zaljubljen u nju, imao sam motor, Tomos automatik, tad sam imao nekih 17 godina. To je tada bilo, ne možeš da zamisliš, imati taj motor. I ja je stavim na motor i ona mi kaže: ‘Ajde, vozi me na Novi Beograd, imam nešto hitno tamo da završim’. Ja vidim njoj nešto nije dobro, a ja tada stvarno nisam ništa znao o teškim drogama. Došli smo do zgrade i ona me pošalje na treći sprat. Za nju sam bio spreman sve da uradim. Nađemo se mi na trećem spratu i ona poslaže sve rekvizite, ja gledam zapanjeno šta to ona tamo krčka, i stavi ona meni špric, a ja sam se igle bojao kao groma“, pričao je glumac tada i nastavio:

Igor Pervić Foto: Printscreen YouTube/Klasik TV

„I ja, naravno, da bih nju očarao, onako mlad i glup, kažem hajde. Okrenem glavu na drugu stranu i ona mi to uradi. U tom trenutku osetim nirvanu i počeli smo da vodimo ljubav na stepeništu. Nije jedan dan prošao, ja sam se ponovo uradio. Nikad nisam uzimao na nos. Počeo sam tako i nastavio na igli. U početku nam nije trebalo mnogo para, ali kasnije su počeli problemi i krize su bile psihičke. Gledajući nju koja je bila mnogo duže u svemu tome, ubacivao sam sve više sebe u to stanje. Kada je ona vikala da je sve boli i ja sam, a u stvari me ništa nije bolelo osim mozga“, otkrio je tad Pervić.

Pored njega je sve vreme bila majka, koja više nije znala kako da mu pomogne, te mu je čak i davala novac za drogu.

„Majka me je nalazila u strašnim stanjima. Dotle je dolazilo da bi me ona stavila u kola i dala mi pare za drogu jer više nije mogla da me gleda. Nisam imao više gde da se ubodem“, opisao Pervić.

Sa 19 godina otišao je na odvikavanje, ali je i tokom boravka u bolnici uzimao heroin.

Igor Pervić, Foto: E-Stock Aleksandar Bačlija

„Tada nisu bili centri za odvikavanje, već su me smestili u bolnicu Dragiša Mišović sa nekim čovekom koji je imao psihičkih problema. Sećam se, bio je maj i budi me da mi kaže da pada sneg. Napravili su to tako pametno, da je balkon od moje sobe bio u prizemlju. Tada su Valorom lečili narkomaniju, ja njima Valoro, oni meni heroin. Tako da sam ležao u bolnici i uzimao heroin“, priznao je on dalje.

Velika podrška bila mu je buduća supruga Jasmina Holbus, zahvaljujući kojoj je uspeo da se oporavi.

„Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom promenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa da osetim ako ponovo uzmem drogu. Oboje smo se strašno zaljubili, moj očuh joj je pisao recenziju za knjigu, tako smo se prvi put videli. Vodila je računa o meni do te mere da me je hranila, vodila kod doktora, bukvalno sve“, ispričao je tada Pervić.

Nažalost, Igor je preminuo 2019. godine nakon brobe sa rakom jetre.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših glumaca starijih od 35

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar