Snežana Savić o Bekjarevu: Njegova smrt me načisto slomila

Film 17. nov. 202012:18 > 12:20
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/dji mavic pro channel

Glumica Snežana Savić, koja je krajem osamedesetih i početkom devedesetih direktno sarađivala sa Ivanom Bekjarevim u kultnoj seriji "Bolji život", za Nova.rs ističe da je veoma potresena vešću o koleginoj smrit, te da je s njim bila bliska još od mladalačkih dana.

PROČITAJTE JOŠ

„Čula sam za Ivanovu smrt i jako sam potresena. Sarađivali smo mnogo. Znamo se još iz mladalačkih dana. Radio je s mama, a mi smo bili amateri. Stvarno sam vrlo potresena tom vešću, ne mogu da verujem. Bili smo jako bliski i načisto sam slomljena“, rekla je glumica, a potom dodala da joj je čast što joj je upravo on bio direktni partner u „Boljem životu“ kao čuveni Stevica Kurčubić, dok je ona glumila pevačicu Ninu Andrejević.

„Nije imao velike godine, ni bolesti, koliko ja znam. Žao mi je! Bio je divan čovek, a veliki glumac. Prosto, jedan blagorodan čovek koji je širio za sobom pozitivnu energiju. Imao je nezaboravne uloge, a zadovoljstvo mi je što smo sarađivali na seriji ‘Bolji život’ u kojoj smo bili direktni partneri“, zaključila je ona.

Podsetimo, poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je juče u 74. godini od posledica koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Vest o njegovoj smrti objavio je glumac Saša Joksimović.

“Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sećam se kada sam te upoznao dragi profesore 1999. na Akademiji u 5-ici… Onaj vrisak ti se dopao, sećam se… A trebalo je da radimo sad i predstavu… Trebalo je… Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve… profesore…”, napisao je Joskimović u poruci na društvenoj mreži Instagram.

Ivan Bekjarev rođen je u Beogradu 6. aprila 1946. godine, gde je završio Šestu beogradsku gimnaziju, a zatim i Fakultet dramskih umetnosti.

Snimio je više od 50 filmova. Prvu veliku ulogu ostvario je 1967. godine u filmu “Bokseri idu u raj”. Odigrao je veliki broj uloga u TV dramama i popularnim serijama kao što su “Banjica”, “Otpisani”, “Bolji život”, “Srećni ljudi” i mnoge druge.

Foto: Zoran Lončarević

Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Poslednju ulogu ostvario je u filmu “Bilo jednom u Srbiji” reditelja Petra Ristovskog.

Snimanje tog filma prekinuto je zbog njegove bolesti.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar