„Moja baba nije podnosila Ivana Bekjareva“

Film 17. nov. 202008:34 > 09:27
Podeli:
Ivan Bekjarev kao Svetozar Vujković u seriji "Banjica", Foto: Printscreen/YouTube

Juče nas je napustio Ivan Bekjarev, proslavljeni srpski glumac, u svojoj 74. godini. Legendi naše scene brojne kolege i poštovaoci su odali počast - a na Tviteru se pojavila posebno dirljiva ispovest o Bekjarevu.

„Moja baba nije podnosila Ivana Bekjareva jer je glumio čoveka koga je najviše mrzela, svog mučitelja, upravnika logora Banjica Vujkovića. Govorila je da je isti Vujković i da ne može da ga gleda očima. Može li jedan glumac dobiti veći kompliment? Slava mu.

Takođe poznat i po glumačkoj bravuri koja je po njemu dobila ime trostruki Bekjarev sa doskokom na dve noge (to je ono kad si u sranju, izbuljiš se, popustiš kravatu, pa tri puta glavom u krug)“, napisao je jedan korisnik Tvitera svoje divno sećanje na našeg glumca.

Nije bio jedini koji je napisao lepu reč o glumačkoj legendi koja je izgubila bitku sa koronavirusom. Čuveni glumac proslavio svojim  mnogobrojnim ulogama, a dobio je i brojne nagrade.

Izdvajamo nekoliko posveta Bekjarevu sa društvenih mreža.

*

*

*

*

*

Pročitajte još:

Ivan Bekjarev je rođen u Beogradu 6. aprila 1946. godine gde je završio Šestu beogradsku gimnaziju, a zatim i Fakultet dramskih umetnosti.

Snimio je više od 50 filmova. Prvu veliku ulogu ostvario je 1967. godine u filmu “Bokseri idu u raj”. Odigrao je veliki broj uloga u TV dramama i popularnim serijama kao što su “Banjica”, “Otpisani”, “Bolji život”, “Srećni ljudi” i mnoge druge. Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Poslednju ulogu ostvario je u filmu “Bilo jednom u Srbiji” reditelja Petra Ristovskog, čije snimanje će se nastaviti u proleće 2021. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar