Brus Vilis
Brus Vilis Foto:EPA/WARREN TODA

Nominacije za "Zlatnu malinu" koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja u prethodnoj godini ipak je povukla nagradu predviđenu za Vilisa.

Naime, tokom ovogodišnjih nominacija otvorena je potpuno nova kategorija koja je nosila naziv „Najgora izvedba Brusa Vilisa u filmu iz 2021“.

PROČITAJTE JOŠ:

Organizatori dodele „Zlatne maline“ poništila je nagradu koju je dobio Brus Vilis, nakon što je glumčeva porodica otkrila da se bori s afazijom, zdravstvenim stanjem koje utiče na njegove kognitivne sposobnosti.

„Nakon dugog razmišljanja i razmatranja, Zlatna malina je donela odluku da ukine nagradu dodeljenu Brusu Vilisu zbog njegove nedavno objavljene dijagnoze. Ako je nečije zdravstveno stanje faktor u donošenju odluka i učinka, priznajemo da nije prikladno dati mu nagradu“, pisalo je u saopštenju organizatora „Zlatne maline“.

Brus Vilis se povlači iz glume zbog stanja koje izaziva poteškoće sa jezikom ili govorom, rekla je njegova ćerka za američke medije.

Osim jezičkog poremećaja, u afaziji se pojavljuju i problemi sa svesnim delovanjem, doživljavanjem sredine koncentracijom, preduzimanjem inicijative, i pamćenjem.

Osobe s afazijom više ne mogu da obavljaju dve stvari u isto vreme.

Ovim povodom se oglasila i Brusova bivša žena Demi Mur, koja mu je i dan-danas velika podrška.

BONUS VIDEO: Brus vilis otišao u penziju

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar