Foto:Moviestore Collection/face to fa / Face to Face / Profimedia

Tokom vremena koje provodite u izolaciji ili karantinu zbog pandemije koronavirusa i vanrednog stanja u Srbiji, nema potrebe da trošite sate tražeći filmove koje biste možda mogli da gledate - mi to radimo za vas.

U nastavku ovog teksta pogledajte listu sedam urnebesno smešnih, takozvanih mračnih komedija, koje će vam ulepšati dane u izolaciji i izmamiti vam osmeh na lice.

American Hustle 

Razbijte svoje dnevne rutine i karantinsku monotniju ovim klasikom filmskog režisera Dejvida O Rasela. Kada je objavljen, film je dobio čak deset nominacija za Oskara – ali nažalost nije osvojio nagradu ni u jednoj kategoriji.

„American Hustle“ govori dvojici muškaraca koji radeći za FBI agenta uspevaju da smeste zločin velikom državniku na poziciji. Cela filmska ekipa je fenomenalna, ali se ipak izdvajaju glumice Ejmi Adams i Dženifer Lorens koje su za svoje uloge u filmu dobile Zlatni globus.

Okja

Fenomenalno filmsko ostvarenje Bong Džo Ho-a, režisera „Parazita“, ovogodišnjeg dobitnika Oskara. Tilda Svinton u filmu ima dvostruku ulogu, a scenario govori o nehumanom postupanju prema životinjama u velikim korporacijama.

Uz pravu dozu mračnog humora, film će tokom trajati „usisati“ svu vašu pažnju.

Tag

Dok su bili klinci, četvorica, sada odraslih muškaraca, igrali su takozvanu igru „dodirni me i beži“. Međutim, stvari su polako krenule da odmiču kontroli nakon što su shvatili da igrica, trideset godina kasnije, i dalje traje.

Tokom trajanja filma, ovo ostvarenje će vam dati sve što ste želeli: uzbudljivu akciju, dramu, psovke i nezaboravnu komediju.

Taylor Tomlinson: Quarter Life Crisis

Jedina stendap komedija na ovoj listi. Njen nastup u ovoj komediji će za mnoge biti preterano mračan, ali će se mnogi i gušiti od smeha dok se pitaju da li je humano smejati se ženi koja govori o svom tragi-komičnom životu na ovaj način.

Ona je u svojim srednjim dvadesetima i zarobljena je između misli da je previše stara da izlazi po klubovima i žurkama, ali i da je previše mlada kako bi sve to propustila.

The Dirt 

Ova uzbudljiva biografija govori o životu benda „Mötley Crüe“ koji se uzdigao sa ulica Holivuda i dostigao planetarnu popularnost tokom 1980. godina. Film ima uzbudljivu naraciju koja svakoj situaciji daje određenu dozu mračnog humora – idealnog za vreme u kome se nalazimo.

The Dictator

Oni koji su film do sada gledali, govore o njemu kao o idealnom odmoru za mozak i dušu nakon napornog radnog dana. Ukoliko trenutno odmarate od posla u kućnoj izolaciji, eto razloga više da uživate u ovoj komediji.

Death at a funeral

Haos i komedija su dve reči koje najbolje opisuju film „Death at a funeral“. Kako samo ime govori, dogodila se smrt tokom sahrane, iako tema deluje ozbiljno, film je po sebi jako zabavan i komičan.

Situcije koje se dešavaju tokom filma otkrivaju razne porodične tajne i još mnogo leševa koji su sakriveni tokom različitih porodičnih okupljanja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.