Politički aktivizam Ace Lukasa: SNS botovanje i vređanje

Showbiz 23. jun. 202121:04
Podeli:
Aca Lukas Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Najnoviji politički stavovi objavljeni u Lukasovoj autobiografiji, a u kojima on kritikuje demokratske promene, ubijenog premijera Zorana Đinđića i priča o svojoj vezi sa Zemunskim klanom, tek su delić političkog aktivizma koji ovaj folk pevača godinama unazad javno iznosi.

PROČITAJTE JOŠ

Još u aprilu prošle godine, u jeku pandemije koronavirusa i tokom vanrednog stanja, Aca Lukas dao je izjavu za „Srpski telegraf“, u kojoj je pretio smrću voditelju Ivanu Ivanoviću i Zoranu Kesiću, zbog toga što, kako ih je lažno optužio, pozivaju ljude na kršenje propisanih mera tokom pandemije. Lukas je izjavio da će „Ivanovića i Kesića baciti kroz prozor sa desetog sprata ako se njegovoj majci nešto desi“.

„Otići ću kod debila Ivanovića i kretena Kesića da ih bacim kroz prozor sa desetog sprata ako mi se majci nešto desi jer ću ih lično smatrati odgovornim zato što pozivaju stare ljude da izađu na ulicu i da ne poštuju mere izolacije, koje ceo svet sledi. Samo budale se u ovom momentu prave pametne, a ja neću da mi majka umre zbog njih“, izjavio je pevač za pomenuti medij tada.

Potom je usledilo i njegovo drugo po redu gostovanje u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink, koje je služilo kao svojevrsni pandan Ivanovićevom gostovanju u emisiji „Utisak nedelje“ iste večeri.

Nekoliko meseci kasnije, prilikom trećeg gostovanja u „Hit Tvitu“, Aca Lukas je početkom novembra 2020. godine spominjao i novinarku N1 Žaklinu Tatalović, te joj je uputio niz brutalnih i krajnje seksističkih uvreda.

Lukas je u javnosti poznatiji po svojim skandalima, bez ikakve odgovornosti iznosi optužbe, klevete i laži na račun svih koji mu nisu po volji. Obožavalac je lika i dela Aleksandra Vučića i rado viđen gost i učesnik brojnih mitinga SNS-a.

PROČITAJTE JOŠ

Pre tri godine Lukas se našao na optužnici koja ga zajedno sa estradnim menadžerom i bivšim funkcionerom SNS Sašom Mirkovićem teretila da je proneverio novac fudbalskog kluba Timok, u periodu od 2013. do 2015, kada je bio predsednik tog kluba.

Pevač se nije mnogo uzbudio zbog ove krivične prijave, navodeći da „ima prečih problema“.

U to vreme se razvodio od supruge Sonje Vuksanović, koja ga je optužila za nasilničko ponašanje. Pred nadležnima je priznao krivicu, dok u javnosti i dan-danas govori da nije kriv „već je žrtva zavere“.

Sa zakonom se sukobljavao i ranije. Uhapšen je 2003. i osuđen na četiri meseca zatvora tokom operacije „Sablja“ jer je neovlašćeno posedovao pištolj. Imao je problema sa kockom i drogom, ali se, kako tvrdi, izlečio od zavisnosti. U februaru 2009. ranjen je sa dva hica u nogu dok je na parkingu na Novom Beogradu ulazio u automobil.

Muzičku karijeru započeo je kao roker u grupi Viktorija, a potom je prešao u narodnjake i razvio solo karijeru. Prvi hit mu je bila pesma „Kuda idu ljudi kao ja?“,   a onda su usledili: „Ja živim sam“, „Pesma od bola“, „Lična karta“, „Kafana na Balkanu“… Više puta je punio Arenu i Marakanu. Rođen je 3. novembra 1968. Otac je četvoro dece iz tri braka. Nedavno je postao i deda.

Tokom 2015. godine, izjavio je da SNS-u jedino peva za džabe.

„Radim ono što mislim da je dobro. Imam pravo da pevam za džabe, kao što imam pravo da pevam za pare. Moja je volja da SNS-u pevam bez dinara nadoknade“, rekao je on tada za Blic.

Tokom 2019. godine pevao je i na skupu Budućnost Srbije, koji je organizovala Srpska napredna stranka u Beogradu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar