Milena Vasić: Prvi Uskrs bez roditelja

Showbiz 18. apr. 202014:00 > 15:54
Podeli:
Foto: Nova.rs

Glumica Milena Vasić po prvi put Uskrs neće obeležiti sa svojim roditeljima, što joj veoma teško pada. Za najradosniji praznik porodično su se okupljali u srcu Šumadije i proslavljali ga uz tradicionalne običaje, ali ove godine neće biti svi na okupu zbog mera predostrožnosti usled koronavirusa.

„Uskrs slavimo uvek u našoj porodičnoj kući u Šumadiji. Tata i mama se trude da nas okupe i zajedno farbamo jaja. Ove godine smo prvi put odvojeni“, rekla je glumica za Nova.rs.

Milena se potrudila da u prirodi ofarba jaja, a isto tako objasni neke važne stvari vezane za praznik.

„Dobar dan svima. Evo, ja ću vam pokazati način na koji ja pripremam vaskršnja jaja. Dakle, ovo je lukovina koja je unapred spremljena, jaja se u njoj kuvaju i ostavimo ih sat vremena da odstoje. Posle toga, uzmete jaje i u krpicu ili salvetu koja je nauljena, fino ih očistimo da dobiju sjaj. Ovo je zdrava i prirodna boja vaskršnjih jaja. Ja imam za vas jedno pitanje: „Da li se pravilno kaže Vaskrs ili Uskrs“. Šta vi mislite? Već sam to pisala na svom Instagramu i mnogo ljudi mi je odgovorilo tačno. Naravno, u pitanju je Vaskrs zato sto Hrist nije uskrsnuo nego je vaskrsnuo. Radosni smo zato što već počinje vaskrsenje, znači ne prikazujemo toliko njegovu muku koja se ba našim ikonama vidi i prepoznaje na njegovom licu, ali bez krvi. Tako da je to zapravo razlika radost vaskrsenja. Vas znači sav“, rekla je glumica između ostalog u video snimku za naš portal i poželela srećan praznik.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

PROČITAJTE JOŠ