Foto:Promo/Alek Živković

Uz dobro poznati, pevljivi refren svoje hit pesme "I will survive", pevačica Glorija Gejnor snimala je svoje pranje ruku iznad lavaboa, čime je započela viralni trend na društvenim mrežama - nadajući se da će podstaći druge da vode računa o ličnoj higijeni i na taj način suzbiju širenje koronavirusa. U nastavku teksta, donosimo vam listu deset domaćih pesama koje vi možete pevati dok perete ruke.

Glorija je bila inspirisana zvaničnim saopštenjem Centra za prevenciju zaraznih bolesti, koje je dalo upustva za pranje ruku, navodeći da šake treba trljati sapunom i ispirati vrućom vodom dvadeset sekundi.

Umesto da broji sekunde, ona je otpevala pomenuti refren pesme i tako započela „challenge“, odnosno „izazov pranja ruku“ koji je vrlo brzo postao pravi trend na društvenim mrežama.

Foto: Myung J. Chun / Polaris / Profimedia

Ukoliko ste i vi ljubitelji Tik-Toka ili Intagrama, društvenih mreža na kojima se ovakav video sadržaj masovno deli, ili želite da postanete deo globalnog trenda sa jakom porukom, u nastavku teksta možete pronaći našu preporuku deset pesama koje možete pevati dok perete ruke:

Bojana Vuntruišević i Anđela Orelj – Magija

Buč Kesidi – Nema ljubavi u klubu

IrieFM – Kliziš 

Sajsi MC – Punani

Tam – Sve dalje 

Branko Kockica – Zašto da se ruke peru 

Zoi – Jasno mi je 

Marko Louis – NinaNa

Sara Jo – Mili Mili 

Konstrakta – Neam Šamana 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.