Ko je Danijela Štajnfeld koja Lečića optužuje za silovanje

Showbiz 22. mar. 202114:32
Podeli:
Danijela Štajnfeld Foto: Zoran Lončarević

Danijela Štajnfeld je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica. Iako je svoju prvu filmsku ulogu imala još 2005. godine, došla je u žižu interesovanja javnosti nakon prošlogodišnjeg Sarajevskog filmskog festivala, na kojem je predstavila svoj debitanski film "Zaceli me", u kojem je otkrila da je bila žrtva silovanja od strane srpskog filmskog moćnika. Sada je nadležnima otkrila da je u pitanju glumac i političar Branislav Lečić.

PROČITAJTE JOŠ

Danijela je u dokumentarcu ispričala da je bila silovana kada je imala svega dvadeset jednu godinu, zbog čega se, kako je rekla, i preselila u Ameriku. Glumica je takođe dodala da  ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, čije ime nije želela da otkriva. Sam događaj ju je toliko potresao da je bila onemogućena da govori o onome što se dogodilo u godinama koje su dolazile. Glumica isprva nije želela da se u dokumentarcu nađe njena priča, ali se na kraju odlučila za to, želeći da filmu da ličnu notu i personalizovaniji ton.

Prvu filmsku ulogu imala je u drugom delu filma „Mi nismo anđeli“, kada je tumačila ulogu Zorane. Nakon toga je imala i ulogu u filmu „Ivkova slava“, gde je tumačila Mariolu. Kasnije je imala još nekoliko manjih uloga u televizijskim serijama, te su gledaoci imali prilike da je vide i u seriji „Vratiće se rode“ i „Ranjeni orao“, ali i u „Ono kao ljubav“.

Rođena je 1984. godine u Ruskom Krsturu. Diplomirala je, 2008. godine, glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića. Pored srpskog, tečno govori engleski, hebrejski i zapadnorusinski jezik.

Poslednji film snimljen u Srbiji je “Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” iz 2011. godine.

Po odlasku u Ameriku, snimila je više projekata, među kojima je i triler “Cash only” koji je hvalio i “Njujork tajms”. To je i poslednji film koji je snimila u prethodnih pet godina, pre pomenutog dokumentarca.

PROČITAJTE JOŠ

Štajnfeld je pre nekoliko dana pojavila u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, na poziv tužioca kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. Ona je, u prisustvu advokata, govorila o svom  traumatičnom iskustvu, o kom je javnost upoznala pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu, snimljenom u Americi gde trenutno i živi.

Kako portal Nova.rs saznaje, Štajnfeld je otkrila da je misteriozni silovatelj, čiji je identitet uporno skrivala od javnosti, glumac Branislav Lečić, navodeći da ju je napastvovao pre nekoliko godina dok je sa njim radila na jednom projektu.

Nakon saslušanja Štajnfeld, tužilaštvo treba da donese odluku kako će dalje postupati, a očekuje se da će Lečić biti pozvan da se izjasni povodom prijave glumice.

U ranijem iskazu datom pred tužiocem, glumica nije iznela bilo kakav detalj koji bi ukazao na potencijalnog počinioca. Ona je tada rekla da je reč o “veoma moćnom čoveku” koji se neprekidno pojavljuje u javnosti.

Branislav Lečić/Foto:Nemanja Jovanović

Glumac Branislav Lečić je ovim povodom za Nova.rs dao kratak komentar:

“Ne mogu da imam komentar na jednu tako osetljivu temu, dok iz Tužilastva ne dobijem poziv i ne dobijem crno na belo da me je optužila za takvu stvar.”

Lečić se potom oglasio i saopštenjem u kome je naveo da su optužbe mlade glumice gnusna laž.

“Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje”, naveo je Lečić povodom optužbi Štajnfeld.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar