Šta je Lečić pričao o slučaju silovanja Danijele Štajnfeld

Showbiz 22. mar. 202112:55 > 13:42
Podeli:
Foto:Ivan Dinić/Nova S; N1

Glumica Danijela Štajnfeld tokom prošle godine šokirala javnost svojim dokumentarnim filmom "Zaceli me", u kojem je otkrila da ju je silovao moćnik iz srpske filmske industrije. Nakon nekoliko meseci Danijela je, kako Nova.rs saznaje, pre nekoliko dana dala zvaničan iskaz u Višem javnom tužilaštvu i za silovanje optužila glumca i političara Branislava Lečića.

PROČITAJTE JOŠ

Njene mnogobrojne kolege su joj tada putem medija javno pružile podršku, a među njima i Lečić, koji je kratko prokomentarisao:

„Stvar mora biti dokazana i treba da se pokrene sudski proces. Sve što je doživela mlada koleginica je nedostojno i spada pod neku vrstu mobinga“, rekao je Lečić domaćim medijima.

Branislav Lečić se oglasio i nešto kasnije u slučaju Mike Aleksića, koga je za silovanje u januaru mesecu optužila mlada glumica Milena Radulović.

“Potpuno me šokirala priča moje mlade koleginice Milene Radulović, čije roditelje jako dobro znam. Moj sin Ivan i ćerka Ana bili godinu dana u školi Mike Aleksića, dok su bili mali. Samoinicijativno su odustali jer su mi rekli da se mnogo dere na njih! I Miku znam sa fakulteta. Ostao sam bez reči”, naveo je Lečić na društvenim mrežama.

Inače, Branislav je tada i za Nova.rs prokomentarisao slučaj silovanja mlade glumice Milene Radulović i tada istakao da osuđuje svaki vid nasilja, a pogotvo nasilja nad ženama.

„Svako nasilje osuđujem i prezirem, a naročito prema ženama, o deci i da ne govorim. To ostavlja trajne posledice na život žrtve nasilja i drastično menja pogled na svet! Silovanje je poniženje tela, duha, ličnosti i slobodne volje svakog od nas! Hrabre žene imate moju podršku. Borba je jedini odgovor“, naveo je Lečić tada za naš portal.

Danijela Štajnfeld Foto: Zoran Lončarević

Štajnfeld je pre nekoliko dana pojavila u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, na poziv tužioca kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. Ona je, u prisustvu advokata, govorila o svom  traumatičnom iskustvu, o kom je javnost upoznala pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu, snimljenom u Americi gde trenutno i živi.

Kako portal Nova.rs saznaje, Štajnfeld je otkrila da je misteriozni silovatelj, čiji je identitet uporno skrivala od javnosti, glumac Branislav Lečić, navodeći da ju je napastvovao pre nekoliko godina dok je sa njim radila na jednom projektu.

Nakon saslušanja Štajnfeld, tužilaštvo treba da donese odluku kako će dalje postupati, a očekuje se da će Lečić biti pozvan da se izjasni povodom prijave glumice.

U ranijem iskazu datom pred tužiocem, glumica nije iznela bilo kakav detalj koji bi ukazao na potencijalnog počinioca. Ona je tada rekla da je reč o “veoma moćnom čoveku” koji se neprekidno pojavljuje u javnosti.

Branislav Lečić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Glumac Branislav Lečić je ovim povodom za Nova.rs dao kratak komentar:

„Ne mogu da imam komentar na jednu tako osetljivu temu, dok iz Tužilastva ne dobijem poziv i ne dobijem crno na belo da me je optužila za takvu stvar.“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar