Keba: Kako sam počeo da vrebam iza svakog ugla

Showbiz 30. Mar. 202118:13 > 18:32
Share:
Dragan Kojić Keba Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Taj slogan je još iz devedesetih godina. Sećam se da smo moja supruga Olja i ja gledali TV i čujemo: 'Iza svakog ugla vreba Dragan Kojić Keba'. Rokaj, rokaj, rokaj... Rekoh, šta se dešava! Ništa mi nije bilo jasno. Čujem da se pominje Keba. Jedna grupa iz Novog Sada je prva ubacila taj slogan. Nakon nekoliko godina, Delije sa severa su to prihvatile. Ne umem da objasnim kako i zašto", objasnio je Dragan Kojić za Nova.rs kako je nastao slogan "Iza svakog ugla vreba Dragan Kojić Keba".

Dragan Kojić Keba jedan je od najvatrenijih navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda. Još od davnih devedesetih, Kebine pesme postale su hit među fudbalerima, te se često nakon pobede njegovog omiljenog kluba na tribinama čuju taktovi pesama “Imao sam”, “Nemam drage, nemam druga” i drugih. Ne samo da je u srcu navijača, već i proslavljenih fudbalera kojima nijedno slavlje ne prolazi bez Kebe.

Iz tog, kako Keba kaže, zlatnog doba, potiče i čuveni slogan “Iza svakog ugla vreba Dragan Kojić Keba”. I dan-danas ljudi često koriste taj izraz u njihovoj svakodnevnici. U razgovoru za Nova.rs Kojić otkriva istoriju slogana, koji ga nikada nije uvredio, ma gde god da ga čuje.

“To znaju Delije sa severa (smeh). Kad kažem Delije sa severa, svi znaju da sam Zvezdaš i niko mi ne zamera na tome. Sećam se da smo moja supruga Olja i ja gledali TV i čujemo: ‘Iza svakog ugla vreba Dragan Kojić Keba’. Rokaj, rokaj, rokaj… Rekoh, šta se dešava! Ništa mi nije bilo jasno. Čujem da se pominje Keba. Jedna grupa iz Novog Sada je prva ubacila taj slogan. Nakon nekoliko godina Delije sa severa su to prihvatile. Ne umem da objasnim kako i zašto. Inače, postoji snimak na Jutjubu gde na severu 15.000, 20.000 navijača peva moju pesmu kao jedan. Kad sam to čuo, sledila mi se krv u žilama”, kaže Keba i dodaje da mu nijedna nagrada, ni priznanje koje mu je dodeljeno tokom muzičke karijere ne može zameniti Delije sa severa.

“Bilo mi je lepo, taman posla da je uvredljivo. Taj naboj iz njihovog grla, ma idi… Dovoljno ja imam uživanja u samom sebi što se tiče publike, aplauza, nagrada i priznanja, ali to pevanje Delija ja ne mogu da pretvorim u reč”, rekao je Keba.

Pevač ističe da je pevao na proslavama brojnih fudbalera i da nikada nije želeo da naplati svirku. Međutim, i te kako je bio dobar na bakšišu jer smatra da su igrači veliki kavaljeri.

PROČITAJTE JOŠ

“Koliko puta sam pevao, nikada im ne bih naplatio. Kavaljeri su pravi. Sećate se igre u Bariju 1991. godine kad smo bili na tronu sveta. Piksi, Savićević i ekipa su u autobusu pevali ‘Nemam drage, nemam druga’. Bio sam u Loznici kada sam to video, suze su mi lile. Zamisli, Zvezdaš si, igrači su šampioni sveta, a vesele se uz tvoju pesmu u autobusu. To se ne zaboravlja. To zauvek ostaje u srcu”, pohvalio se Dragan Kojić.

Da se slogan Delija obistino, te da je Keba počeo da “vreba”, svedoči i snimak s jedne od utakmica, kada se pevač pojavio iza reportera N1 i tako upao u kadar, te su tako mnogi mislili da je slogan tako nastao.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Your comment