Kad botoks krene da popušta: Kako će izgledati posle karantina

Showbiz 24. apr. 202008:30 > 20:41
Podeli:
Foto:EPA-EFE/RINGO CHIU/EPA-EFE/JUSTIN LANEArhiva/Nova.rs

Pandemija koronavirusa, zbog koje je cela planeta u strahu od zaraze, koja odnosi ljudske živote, promenila je u potpunosti i način funkcionisanja ljudi. Saterane u karantin mnoge pripadnice lepšeg pola, koje su navikle da svoju lepotu održavaju raznim estetskim tretmanima, već mesec i po dana žive u neizvesnosti do kada će trajati izolacija i da li će se tolika pauza sa korekcijama odraziti na njihov izgled.

Upravo o tome – na šta će ličiti kada izađu iz karantina i da li može da dođe do izvesnih deformacija ukoliko se preskaču tretmani, razgovarali smo sa stručnjakom estetske i antiejdžing medicine, doktorom Milošem Veljkovićem, koji se brine o lepoti mnogih poznatih dama kao što su pevačica Nikolija Jovanović, voditeljke Kristina Radenković i Marija Veljković, te Slađana Tomašević, kao i Suzana Mančić, a kog je obučavao svetski stručnjak, Simon Orijan, u čijim rukama je lepota pop ikone Madone i najpoznatije starlete Kim Kardašijan.

Foto:Privatna arhiva

 

Dr Veljković za Nova.rs govori o tome da li mesec do dva pauze može značajnije uticati na izgled onih koji su ga pre toga redovno posećivali, te otkriva da je on sa svojim stalnim klijentima u svakodnevnom kontaktu i da im je omogućio online konsultacije.

„Ova situacija je definitivno poremetila sve naše rutine, pa i vođenje računa o izgledu. Svakako se nikome nije dopalo što smo se morali odreći stvari koje radimo za sebe, ali svi razumemo da je to za opšte dobro. Kada je proglašeno vanredno stanje, ja sam dobrovoljno doneo odluku da privremeno prekinem sa radom, radi bezbednosti svojih pacijenata. Međutim, putem društvenih mreža i online konsultacija sam na raspolaganju svojim pacijentima i u toku ovog perioda“, kaže za naš portal dr Veljković i dodaje da sve vreme bodri svoje stalne klijente.

PROČITAJTE JOŠ

„U kontaktu smo putem poruka i poziva, a na raspolaganju sam novim pacijentima za online konsultacije. Dame o čijem izgledu ja brinem su izuzetno negovane, te ne mislim da će im mesec-dva karantina u velikoj meri uticati na izgled. Kada imate redovnu, kvalitetnu negu, eventualno popuštanje botoksa neće drastično promeniti vašu pojavu. U najzavidnijoj poziciji su svakako pacijenti koji se redovno neguju, jer je njihova koža blistava i sa mesec-dva pauze u profesionalnoj nezi. Hijaluronski fileri koje ja koristim u svojoj praksi su vrlo postojani, te nema bojazni da će popustiti ukoliko su skoro injektovani. Jedino će pacijenti koji su davno imali proceduru, morati sada da budu strpljivi, kao i pacijenti koji su imali nameru da doteraju liniju za leto, npr. intralipoterapijom ili mezoterapijom tela“, istakao je doktor.

Foto:Privatna arhiva

 

Nakon nagoveštaja o ublažavanju mera, kao i eventualnom kraju vanrednog stanja, koje se sada već polako nazire, naš sagovornik kaže da očekuje mnogo veću posetu od uobičajene, ali da neće angažovati nikakvu pomoć, jer svi koji dolaze kod njega, prvenstveno su njemu ukazali to poverenje.

„Po završetku vanrednog stanja, prvenstvo imaju pacijenti koji su morali biti otkazani zbog istog, ali svakako da su i drugi pacijenti već počeli da se raspituju za slobodne termine. Svakako da se očekuje veća gužva kada se bude krenulo sa radom. Međutim, i pored velikog interesovanja, insistiram na tome da ipak budem ja taj koji će im obaviti proceduru, budući da pacijenti dolaze jer imaju poverenja u mene. Činjenica je da smo svi teško podneli karantin i da imamo prirodnu želju da se sve ‘vrati na staro’. Ja sam svakako tu da pacijente ulepšam i podmladim, korigujem neke nepravilnosti, izbrišem bore i pomognem da se pacijenti osećaju bolje nakon ovog kriznog perioda“, priča Miloš i naglašava:

PROČITAJTE JOŠ

„Oduvek mi je veoma bitno da sa svakim pacijentom ostvarim odnos poverenja, zbog čega se ponosim velikim brojem dugogodišnjih pacijenata. Uvek sam tu za njih i u redovnim i u vanrednim okolnostima. Svakako su bezbrižniji jer smo i sada u kontaktu, pa im svojim savetima i preporukama pomažem da budu blistavi i u kućnim uslovima. Držim i online konsultacije osobama koje žele da nešto koriguju na sebi nakon vanrednog stanja, te ovim putem otklanjam sve nedoumice i dajem savete kako i na koji način mogu postići željene rezultate“.

Doktor priznaje da ni njima nije promakla šala sa društvenih mreža „da će iz karantina izaći samo prirodne lepotice, dok se za ostale ne zna na šta će ličiti kada se sve ovo završi“.

„Heh. Da, često se šalimo na tu temu, ali sve ostaje u domenu šale. Nisu fileri tako kratkotrajni – s obzirom na to da će se vanredno stanje uskoro ukinuti, verujem da će svi i dalje ličiti na sebe. Budući da botoks ima tendenciju da popusti najranije, računam da će regije koje se njime tretiraju doživeti promenu“, kaže Miloš, koji je sve vreme na vezi i sa svojim prijateljem i kolegom Simonom Orijanom, te ističe da su i svetske zvezde u istom problemu kao i naše javne ličnosti:

Foto:Privatna arhiva

 

„Da, u kontaktu sam putem e-mail-a, čak i za konsultacije u vezi pojedinih pacijenata. Ceo svet funkcioniše trenutno na ovaj način, ali ima naznaka da svuda dolazi do ublažavanja mera u narednom periodu. Ovo jeste zaista težak trenutak za moju struku, ali verujem da ćemo se izboriti. Pratim inovacije, iako su kongresi otkazani, te inovacije su prikazane na nekoliko vrlo važnih vebinara iz oblasti anti-age i estetske medicine u ovom periodu, kojima sam prisustvovao iz svog doma“.

Za kraj, dok smo još u karantinu dr Veljković ima istu poruku za sve:

„Možda najbitniji savet jeste da ukoliko ne možete sada da uradite mnogo toga da se ulepšate, potrudite se da ne naškodite svojoj lepoti, ali i zdravlju. Nemojte se prejedati iz dosade, birajte zdravije opcije i vežbajte kod kuće. Takođe, sada je odlično vreme da se upoznate sa svojom kožom i naučite kako da je pravilno negujete. Vrlo je važno da ne zaboravimo da virus nije nestao ni onda kada budu prestale mere i da budemo u predostrožnosti, kako se stanje ne bi kasnije pogoršalo“, poručio je dr Miloš Veljković.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.