Isidora Simijonović o seksualnom nasilju: Sad je red na nas

Showbiz 22. apr. 202120:31 > 20:33
Podeli:
Isidora Simijonović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Istaknuta mlada glumica isidora Simijonović podržala je na društvenim mrežama žene i devojčice iz Jagodine nakon što su u javnost dospele informacije da je predsednik Skupštine opštine Jagodina, Dragan Marković Palma, podvodio maloletnice na svojim žurkama. Ona u razgovoru za Nova.rs osuđuje svaku vrstu nasilja, te ističe da je sada red na tužilaštvu, ali i da je obaveza celokupnog društva da se oduži svim ženama koje su žrtve seksualnog nasilja.

 

PROČITAJTE JOŠ

„Sada je red na državne institucije, tužilaštvo i sud. Oni bi svojim nezavisnim i profesionalnom radom na ovom slučaju trebalo da dokažu svim ženama i devojčicama da su zaštićene od predatora i manijaka. Na isti način kao što su institucije bile efikasne u slučaju Miroslava Aleksića. Svoj profesionalizam treba i sad da pokažu bez obzira da li se radi o nekom političkom moćniku“, priča Simijonović, koja dodaje koliko je u ovakvim slučajevima važna uloga društva.

„Veoma je važna i uloga društva koje treba da svojim ponašanjem i podrškom koju će pružiti svim žrtvama da pokaže da nema žaštićenih i da pokažemo da smo napredovali kao društvo. Koristim sve društvene platforme kako bih apelovala na temu vezanu za poštovanje ljudskih prava svakog građanina.“

Glumica konstatuje da je dobro što se poslednjih meseci sve više u javnosti otkriva seksualno nasilje i to smatra prilikom da se kao društvo poboljšamo.

Isidora Simijonovic
Isidora Simijonović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

„Dobro je da je tokom poslednjih meseci došlo do otkrivanja različitih slučajeva seksualnog nasilja, silovanja i zlostavljanja i da je ova važna tema od koje smo okretali glavu, došla na red. Sada imamo priliku da poboljšamo društvo u kome živimo. Zahvaljujući ženama koje su skupile hrabrost da govore o gnusnim zločinima koje su preživele što nije nimalo lako. Opet napominjem, sada je obaveza društva da im se oduži i dokaže da hrabrost treba da se ceni“, zaključuje ona.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Jagodini najavilo je da će formirati predmet povodom navoda iznetih na konferenciji za medije Marinike Tepić da je Dragan Marković Palma podvodio maloletice u hotelima u Jagodini.

„Mi imamo saznanja iz medija i inicijativu koja je dobijena od strane Dragana Markovića, kojom se zahteva utvrđivanje svih okolnosti, zbog čega ćemo formirati predmet radi prikupljanja obaveštenja i utvrđivanja eventualnih postojanja krivičnih dela“, rekao je juče za Nova.rs. Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini.

Kako je portal Nova.rs već pisao, tužilaštvo bi uskoro trebalo da izda nalog policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja o ovim događajima, odnosno da pokrene predistražne radnje.

Marinika Tepić je nedavno na konferenciji za medije iznela svedočenja bivšeg zaposlenog u jednom od hotela u kojem su se navodno podvodile maloletnice, tvrdeći da je Palma „izopačen“.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar