Glumica Isidora Simijonović i pesnik, pisac i reper Marko Šalić Marčelo, pridružili su se današnjem protestu ispred redakcije "Informer", zbog objavljivanja skandaloznog i zastrašujućeg intervjua sa silovateljem povratnikom.

Isidora i Marčelo su izneli svoje neslaganje sa sekundarnom traumatizacijom žrtava silovanja promovisanjem višestrukog silovatelja povratnika koji u video i pisanom intervjuu govori da bi ponovo počinio isti zločin.

PROČITAJTE JOŠ

Na protestu je bilo više stotina građana, među kojima su bile i ličnosti iz javnog života, ali i feminističke i LGBT organizacije.

Pogledajte šta su Marčelo i Isidora rekli u videu na početku teksta.

Intervju sa silovateljem povratnikom predstavlja presedan u srpskom novinarstvu.

Sociološkinja Jelena Riznić iz Ženske solidarnosti ocenila je ovaj intervju kao „potpuno novi nivo zla i nepoštovanja žena“.

„Ne postoji adekvatniji komentar osim da se desilo nedopustivo, da je dat prostor nasilniku, da su time retraumatizovane žene koje su preživele njegovo nasilje, ali ne samo one, već i sve žene koje su doživele neki oblik seksualnog nasilja. Ujedno je poslata i poruka da nijedna žena nije važna, da naši životi i naša bezbednost nisu važni i da je jedina relevantno to koliko će klikova doneti određeni sadržaj“, izjavila je Riznić za portal Nova.rs.

BONUS VIDEO: „Kako smeš!“ Pogledajte kako demonstrant šutira Vučićevića ispred Informera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar