Foto: printscreen/Nova.rs

"Crk'o majci noćas, što te ne ubijem pa da robijam kao gospođa", poručila je pop zvezda Marija Šerifović u besnom video snimku koji je sinoć objavila na svom Instagramu.

Nakon što je dnevni list „Informer“ objavio skandalozan i duboko uznemirujući intervju sa serijskim silovateljem povratnikom Igorem Miloševićem, Marija Šerifović je snimila video na Instagramu u kojem je izrazila svoje gađenje prema ovom mediju, ali i čoveku i onome što je u intervjuu rekao.

„Crk’o majci noćas, što te ne ubijem pa da robijam kao gospođa“, samo je deo onoga što Marija Šerifović besno priča na nekoliko snimaka na Instagramu.

„Ne mogu da verujem da se neko potrudio da ovakve osobe imaju priliku da pričaju svoje zločine i načine na koji su to sprovodili, da li ste jebeno normalni, da li ste vi normalni, alo?“, rekla je Marija Šerifović u video snimku.

Osuda je stigla i od drugih javnih ličnosti. Snimak Marije Šerifović se deli društvenim mrežama poznatih.

PROČITAJTE JOŠ

Intervju sa silovateljem povratnikom predstavlja presedan u srpskom novinarstvu.

Sociološkinja Jelena Riznić iz Ženske solidarnosti ocenila je ovaj intervju kao „potpuno novi nivo zla i nepoštovanja žena“.

„Ne postoji adekvatniji komentar osim da se desilo nedopustivo, da je dat prostor nasilniku, da su time retraumatizovane žene koje su preživele njegovo nasilje, ali ne samo one, već i sve žene koje su doživele neki oblik seksualnog nasilja. Ujedno je poslata i poruka da nijedna žena nije važna, da naši životi i naša bezbednost nisu važni i da je jedina relevantno to koliko će klikova doneti određeni sadržaj“, izjavila je Riznić za portal Nova.rs.

Ispred redakcije „Informer“ danas je organizovan veliki protest. 

BONUS VIDEO: Trenutak kada je ulaz u zgradi Informera uz psovke zasut jajima