Nakon što je glavni i odgovorni urednik lista "Informer" pokušao da izbegne protest ispred te redakcije danas - a zbog objavljivanja skandaloznog intervjua sa serijskim silovateljem - i da neometano uđe na drugi ulaz redakcije, jedna demonstrantkinja mu je prišla i glasno uzviknula: "Kako smeš?!" Reč je o Vladici Čulić, koja za Nova.rs opisuje kako se ceo incident odigrao.

Vladica na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama može da se vidi kako juri za Draganom J. Vučićevićem, glavnim i odgovornim urednikom Informera, i pokušava da ga šutne. U razgovoru za Nova.rs, ona kaže da je njena reakcija došla „prirodno, iz revolta i besa“.

PROČITAJTE JOŠ

„Nas nekoliko drugarica je sedelo u kafiću i pilo kafu. Onda je on pokušao da prođe i uđe u svoju redakciju. Bila sam besna i frustrirana i to je bila moja prirodna reakcija. Polila sam ga čašom vode i pitala kako to može da radi, kako ga nije sramota“, rekla je Vladica za Nova.rs.

„On je nastavio da ide, a ja sam u besu pokušala da ga šutnem, ali ga nisam ni dotakla. Sada spinuje i priča da mu je povređen vrat, to je budalaština“, rekla je dodatno Vladica.

Foto: Printscreen Facebook vladica.culic

Intervju sa silovateljem povratnikom predstavlja presedan u srpskom novinarstvu.

Sociološkinja Jelena Riznić iz Ženske solidarnosti ocenila je ovaj intervju kao „potpuno novi nivo zla i nepoštovanja žena“.

„Ne postoji adekvatniji komentar osim da se desilo nedopustivo, da je dat prostor nasilniku, da su time retraumatizovane žene koje su preživele njegovo nasilje, ali ne samo one, već i sve žene koje su doživele neki oblik seksualnog nasilja. Ujedno je poslata i poruka da nijedna žena nije važna, da naši životi i naša bezbednost nisu važni i da je jedina relevantno to koliko će klikova doneti određeni sadržaj“, izjavila je Riznić za portal Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare