Glumac Damjan Diklić preminuo u 41. godini

Showbiz 21. apr. 202118:37
Podeli:
Damjan Diklić
Damjan Diklić Foto: Printscreen/Prva

Glumac Damjan Diklić preminuo je danas u 41. godini, a tužnu vest objavila je spisateljica Biljana Srbljanović koja se oprostila od njega.

PROČITAJTE JOŠ:


„Iznenada nas je napustio Damjan Diklić (40), glumac, poliglota, svetski putnik, poznavalac i ljubitelj opere i klasične muzike, kreativno biće, dobar i veran drug. Damjan je igrao mnoštvo uloga na francuskom i srpskom jeziku, tečno je govorio makedonski. Uspeh je, između ostalog, ostvario i u ulogama u predstavi „Joue dans Complicités“ koju je, pune četiri godine, igrao u Belgiji i Francuskoj i na turnejama u Italiji i Srbiji, kao i u predstavi „Beogradska trilogija“ Teatra levo u Beogradu“, napisala je ona i dodala:

Iznenada nas je napustio Damjan Diklić (40), glumac, poliglota, svetski putnik, poznavalac i ljubitelj opere i klasične…

Posted by Biljana Keller on Среда, 21. април 2021.

„Damjan je bio duhovit i nežan, pametan i svojeglav, samostalan, avanturista, umetnik posebne vrste. Njegovim preranim odlaskom izgubili smo iskrenog, hrabrog čoveka, koga nećemo zaboraviti. Tugujemo danas svi uz Anu, Backa i Janu, uz celu porodicu u Francuskoj, Srbiji i Makedoniji, uz njegove prijatelje i poštovaoce, kao ljudi koji smo imali sreću da nam Daki dotakne život. Vidimo se, lepi druže naš“, napisala je na svom Fejbuku.

Podsetimo, kad je Damjan bio jako mali počelo je i njegovo interesovanje za pozorište i glumu. Uvek je, kako priča, čeznuo za glumom, pa je odlučio da ode i na audiciju. U predstavi „Misuri“ glumi alasa. A kako kaže, obožava koncerte klasične muzike i operu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar