Foto:Zoran Lončarević; Filip Krainčanić/Nova.rs

Glumica Danijela Štajnfeld optužila je glumca i političara Branislava Lečića za silovanje. Detalje ovog stravičnog zločina javnosti je objavila još prošle godine u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me". Međutim, ona je tek nakon nekoliko meseci, tačnije u petak, nadležnim organima otkrila ime silovatelja.

Danijela Štajnfeld i Branislav Lečić tokom svojih karijera nisu sarađivali na mnogo projekata.

Tačnije, njih dvoje su tumačili uloge u seriji „Vratiće se rode“, 2007. godine, gde su tumačili epizodne uloge, mada nisu imali zajedničkih scena.

Nekoliko godina kasnije, tačnije 2011, igrali su u predstavi „Dnevna zapovest“ u Beogradskom dramskom pozorištu, u kojoj su tumačili glavne uloge.

U ovoj predstavi reditelja Marka Manojlovića pored Štajnfeld i Lečića igrali su i Petar Benčina i Vladan Milić.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Štajnfeld se u petak pojavila u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, na poziv tužioca kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. Ona je, u prisustvu advokata, govorila o svom  traumatičnom iskustvu, o kom je javnost upoznala pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu, snimljenom u Americi gde trenutno i živi.

Kako portal Nova.rs saznaje, Štajnfeld je otkrila da je misteriozni silovatelj, čiji je identitet uporno skrivala od javnosti, glumac Branislav Lečić, navodeći da ju je napastvovao pre nekoliko godina dok je sa njim radila na jednom projektu.

Nakon saslušanja Štajnfeld, tužilaštvo treba da donese odluku kako će dalje postupati, a očekuje se da će Lečić biti pozvan da se izjasni povodom prijave glumice.

U ranijem iskazu datom pred tužiocem, glumica nije iznela bilo kakav detalj koji bi ukazao na potencijalnog počinioca. Ona je tada rekla da je reč o “veoma moćnom čoveku” koji se neprekidno pojavljuje u javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Glumac Branislav Lečić je ovim povodom za Nova.rs dao kratak komentar:

“Ne mogu da imam komentar na jednu tako osetljivu temu, dok iz Tužilaštva ne dobijem poziv i ne dobijem crno na belo da me je optužila za takvu stvar.”

Lečić se potom oglasio i saopštenjem u kome je naveo da su optužbe mlade glumice gnusna laž.

“Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje”, naveo je Lečić povodom optužbi Štajnfeld.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.