Danijela Štajnfeld Foto: Zoran Lončarević

Nekoliko meseci nakon što je premijerno prikazan film "Zaceli me", glumice Danijela Štajnfeld u kojem je javnosti priznala da ju je pre nekoliko godina silovao glumac koji važi za autoritet u njenoj profesiji, ona je nadležnim organima sada otkrila da je u pitanju poznati glumac i političar Branislav Lečić. Iako je od objavljivanja filma često dobijala pitanja zbog čega ne želi da otkrije ime silovatelja, Danijela je početkom septembra gostujući u emisiji "Pressing" na televiziji N1 otkrila iz kog razloga nije želela da u filmu kaže ime svog silovatelja.

PROČITAJTE JOŠ

„Razlog zbog kog nisam dala ime u filmu je taj što ako bih iznela ime ko mi je to učinio, ceo fokus filma bi se sveo na to. Ali priča filma ‘Hold me right’ ima misiju da skrene pažnju na iskustvo i poziciju žrtve“, rekla je ona u emisiji „Pressing“.

Kako je rekla, osoba koja ju je silovala je autoritet u njenoj profesiji, ali do sada nije davala bilo kakav nagoveštaj o imenu glumca, koje je pre nekoliko dana otkrila nadležnim organima.

„Autoritet meni, ali ja ga lično ne bih nazvala moćnikom. Ali, to zauzimanje moći po difoltu zato što je neko muškarac, zato što je neko stariji, zato što ima veću poziciju od mene u našoj profesiji, navodno mu daje pravo da nada mnom, nad mojim telom, mojim poverenjem, on to uzme i zlostavi. Pozicija moći je jako česta u slučaju seksualnog zlostavljanja i silovanja, ali nije to pravilo“, rekla je ona.

Ona je podelila svoju priču u filmu da bi druge žrtve koje nemaju opcije i žive u strahu dobile hrabrost i javnosti ispričaju svoje priče.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja bih htela da im dam primer da osoba može da progovori i da nisu same“, izjavila je Danijela za N1 početkom septembra prošle godine.

Štajnfeld je pre nekoliko dana pojavila u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, na poziv tužioca kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. Ona je, u prisustvu advokata, govorila o svom  traumatičnom iskustvu, o kom je javnost upoznala pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu, snimljenom u Americi, gde trenutno i živi.

Kako portal Nova.rs saznaje, Štajnfeld je otkrila da je misteriozni silovatelj, čiji je identitet uporno skrivala od javnosti, glumac Branislav Lečić, navodeći da ju je napastvovao pre nekoliko godina dok je sa njim radila na jednom projektu.

Nakon saslušanja Štajnfeld, tužilaštvo treba da donese odluku kako će dalje postupati, a očekuje se da će Lečić biti pozvan da se izjasni povodom prijave glumice.

Branislav Lečić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U ranijem iskazu datom pred tužiocem, glumica nije iznela bilo kakav detalj koji bi ukazao na potencijalnog počinioca. Ona je tada rekla da je reč o “veoma moćnom čoveku” koji se neprekidno pojavljuje u javnosti.

„Ne mogu da imam komentar na jednu tako osetljivu temu, dok iz Tužilastva ne dobijem poziv i ne dobijem crno na belo da me je optužila za takvu stvar“, rekao je za Nova.rs glumac Branislav Lečić povodom saznanja Nova.rs da je glumica Danijela Štajnfeld Višem javnom tužilaštvu izjavila da ju je silovao glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)