Estrada i Vučić: Uzdiži ga u nebesa i uživaj privilegije

Showbiz 23. avg. 202015:45 > 15:59
Podeli:
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs; arhiva

Tokom proteklih nekoliko godina, podrška Srpskoj naprednoj stranci na čelu sa Aleksandrom Vučićem pokazala se ne samo kao neophodna - kada je u pitanju čuvanje posla u državnim preduzećima - već i kao krajnje isplativa, kada je reč o domaćoj estradnoj sceni.

Tako je građanima Srbije saopšteno putem prorežimskih tabloida da će jedan od najvećih simpatizera vladajuće partije, pevač Aca Lukas, biti jedan od prvih koji će nakon vanrednog stanja u državi održati, kako je rečeno, velelepni koncert na Tašmajdanu.

PROČITAJTE JOŠ

„Krećemo“, kratko je poručio Lukas na Instagramu, navodeći da će se koncert održati 29. septembra, na beogradskom stadionu „Tašmajdan“, sa početkom u 20.30 časova.

„Spektakl“ koji najavljuje dolazi samo nekoliko meseci nakon brutalnih uvreda i pretnji koje je uputio voditeljima televizije Nova S Zoranu Kesiću i Ivanu Ivanoviću, koji često kritikuju vlast u svojim emisijama, i nešto malo duže nakon što je putem društvenih mreža uputio brutalne uvrede Sergeju Trifunoviću, lideru PSG-a, nazivajući ga najpogrdnijim imenima.

Foto: Zoran Lončarević

Da je Srbija zaista demokratska država, u ovome ne bi bilo ničeg čudnog, ali – muzičari i umetnici koji ne pripegavaju istim poltronskim metodama, ne govore u korist SNS-a, ne veličaju Aleksandra Vučiča i ne vređaju neistomišljenike, nemaju ista prava i ne mogu da nastupaju u prestonici Srbije, niti u okolnim gradovima.

PROČITAJTE JOŠ

Primera radi, muzičar Vlado Georgiev, jedan od najpoznatijih kritičara vlasti, već godinama ne nastupa u Beogradu. Isto je sa alternativnom muzičkom scenom, ali i sa Jelenom Karleušom.

Umesto toga, mesto je ustupljeno još jednom SNS muzičaru – Bori Đorđeviću.

Na mitingu „Budućnost Srbije“, koji je održan 19. aprila 2019. godine, vođa Riblje Čorbe bio je jedan od glavnih šoumena, pevajući svoje stare hitove.

„Odlučili smo da sviramo iz čisto patriotskih razloga. Vučić, Dačić i drugi, konkretno rade za Srbiju, a u zahtevima opozicije vidimo isključivo želju za vlašću“, rekao je Bora Čorba tada za Večernje novosti. On je takođe naglasio da je muzičarima iz benda „savest nalagala da pevaju za Srbiju“.

„Ne želimo da sviramo za ‘žute’, koji su prodali Kosovo budzašto! Ne želimo da sviramo za onu što šamara nesrećnika sa Kosova. Čast nam je da delimo binu sa junacima sa Košara. Savest nam nalaže da pevamo za Srbiju.“

Foto: Zoran Lončarević

Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka već godinama imaju podršku najveće domaće zvezde, koja je takođe svojevremeno imala probleme sa zakonom – Svetlane Cece Ražnatović.

Ceca je svoju izjavu aposlutne podrške Vučiću dala još pre tri godine, kada se pojavila na predizbornom skupu, navodeći da je on pravi lider za našu državu.

„Svima je dobro poznato da nikada nisam javno podržala nijednog političara, iako su mi mnogi od njih kućni prijatelji. Nijednog trenutka se nisam dvoumila da ovog puta stanem uz Aleksandra Vučića, jer ga poznajem 20 godina i znam da je spreman da uradi mnogo toga da Srbiji i narodu koji živi u mojoj domovini bude bolje. Sve ono što je uradio na poziciji premijera samo je učvrstilo moje mišljenje i veru da je on pravi čovek, koji zaslužuje funkciju lidera Srbije“, rekla je Ceca tada i dodala:

„Smatram ga zaslužnim što je naša zemlja na pravom putu prosperiteta i što je danonoćno radio kako bi putanja naše zemlje bila uzlazna“, dodala je ona.

Svetlana Ceca Ražnatović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poznate ličnost ne profitiraju samo profesionalno, već bivaju i spasene od policijskog gonjenja. Tako se možete voziti bez dozvole kao Darko Lazić, ili možete postati narodni poslanik kao Lav Pajkić, ili možete učestvovati u gomili malverzacija bez da za to ikada odgovarate.

Zašto pristojna Srbija i umetnici ne dignu glas i kažu koju o nepravdi koju trpe u sopstvenoj zemlji? 

Pored dobro poznatih razloga o poslovima u državnim preduzećima, ucenama, kritikama, razvlačenjima po tabloidima, cenzuri i slično, događalo se i da umetnici koji na društvenim mrežama pišu statuse protiv vlasti, mole novinare da ih ne prenose, kako ne bi imali problema.

Takav je slučaj bio sa umetnicom (ime poznato redakciji), koja je pisala status o hapšenju Jovane Popović iz Kikinde, autorke pesme Bagra, koja nas je zamolila da „preskočimo“ njen status i komentar.

Obrazložila je to činjenicom da mora da prehrani dete, ali i da se boji za majku i sestru u provinciji, kao i mogućnosti da zbog njenog „dugog jezika“, svi ostanu bez posla.

Foto: Zoran Milešević/ Jovana Popović

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.