Dejan Milićević danas na „Protestu za opstanak“

Showbiz 12. apr. 202123:20 > 23:25
Podeli:
Protest ugostitelja i invent radnika
Dejan Milićević Protest ugostitelja i invent radnika Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Danas je u 16.30 časova održan ujedinjeni protest ugostitelja i event industrije ispred zgrade Vlade Srbije. Demonstranti su na pomen imena članova Kriznog štaba uzvikali "Ubice", a najavili su i novi protest za ponedeljak 19. april ukoliko se ne ublaže mere predostrožnosti usled koronavirusa.

Pored stotina ljudi iz Beograda i drugih gradova Srbije, ekipa portala Nova.rs zapazila je i nekoliko poznatih ličnosti.

Prvo smo uočili reditelja i fotografa Dejana Milićevića koji je bio upadljiv zbog svog stajlinga, odnosno šarene trenerke. On je stajao u mestu i nije šetkao i gurao se kroz masu. Mirno je ispratio govor predvodnika i aplaudirao posle svake završne reči.

Protest ugostitelja i invent radnika
Branko Babović Protest ugostitelja i invent radnika Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

U blizini je bio i glumac Branko Babović, poznatji kao Đuro Palica. Babović je došao da ispoštuje svoje prijatelje koji trpe ozbiljne posledice zbog odluke Kriznog štaba. On nije bio glasan i nije imao transparent, ali je svojim prisustvom podržao današnji protest.

Foto: Instagram/jdavor

Pobednik prve sezone nekadašnjeg muzičkog takmičenja „Prvi glas Srbije“, Davor Jovanović, takođe je svojim prisustvom podržao prijatelje, kolege i saradnike.

PROČITAJTE JOŠ

Reporteri Nova.rs nalazili su se uživo na protestu. Lajv sa događaja mogli ste da pratite na našoj Fejsbuk stranici.

Prema proceni reportera s lica mesta, na protestu je bilo više stotina građana.

Građani su sa sobom poneli transparente na kojima piše „Pustite nas da živimo od našeg rada“, „Bez nas nema turizma“, „Protest za opstanak“, „Uplatimo mi vama 15 hiljada dinara“, itd.

Atmosfera na protestu bila je kao na karnevalu. Čuje se muzika, pištaljke i lupanje, a sat vremena su bile blokirane i ulice oko zgrade Vlade Srbije.

Protest je prošao bez incidenata.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar