Protest radnika ivent industrije Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Danas je u 16.30 časova održan ujedinjeni protest ugostitelja i event industrije ispred zgrade Vlade Srbije. Demonstranti su na pomen imena članova Kriznog štaba uzvikali "Ubice", a najavili su i novi protest za ponedeljak 19. april ukoliko ne popuste mere predostrožnosti usled koronavirusa.

 

Predstavnik ugostitelja svakako je Dario Prpić, inače bivši suprug glumice Anđelke Prpić. Kao neko ko je skoro ceo svoj život u ugostiteljstvu i veoma uspešno i kvalitetno radi svoj posao u ugostiteljstvu, Prpić je u našoj anketi objasnio posledice odluka Kriznog štaba tokom proteklih 13 meseci.

Protest radnika ivent industrije Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Mi smo 20 dana unazad zakazali protest kako bi smo sve prijavili i organizovali sva udruženja. Takođe bij hteo da kažem da smo se jako trudili da ovaj protest prođe tako što ćemo poštovati sve epidemiološke mere, skoro svi imaju maske i drži se se distanca. Između svake pesme najavljujemo i upozoravamo ljude da drže distancu koju je propisala Vlada Srbije“, rekao je Dario i dodao koliko su ugostitelji u gubitku za godinu dana.

PROČITAJTE JOŠ

„Što se tiče noćnih klubova i barova, oni nisu radili 13 meseci. Što se tiče event centara, oni nisu imali nijedan radni dan, a što se tiče restorana i kafića imali smo 45 posto oduzetog radnog vremena u prethodnih godinu dana. Ne može da se živi od minimalca koji dobijamo od države. Prva tri meseca je bilo okej, a sada je omča oko vrata“, rekao je, između ostalog Prpić.

Ukoliko mere ne popuste do petka, odnosno 16. aprila, predstavnici protesta pod nazivom „Protest za opstanak“ najavljen je i sledećeg ponedeljka u isto vreme, na istom mestu.

Celu video poruku pogledajte u početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)