Cane na ustanku: U velikom smo bedaku, bez vode nema slobode

Showbiz 10. apr. 202114:09 > 17:39
Podeli:
Zoran Kostić Cane, Ekološki ustanak ispred Skupštine
Zoran Kostić Cane Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U Beogradu je, ispred Skupštine Srbije, počeo protest pod sloganom “Ekološki ustanak”. U organizaciji skupa učestvuju brojni ekološki, građanski pokreti koji traže zaštitu prava na zdrav vazduh, vodu i zemlju. Organizatori upućuju apel da se poštuju epidemiološke mere. Jedan od govornika na protestu bio je i Zoran Kostić Cane iz Patribrejkersa.

PROČITAJTE JOŠ

„Moja savest i ljubav prema zemlji me tera da kažem da smo u velikom bedaku. Zbog neke provozije i vizije, mi postajemo građani drugog reda. Bez vode nema slobode, a ona se truje non stop. Bez zemlje nema hrane, bez vazduha nema života. Hoću da vas podsetim da to sve odlazi od nas zbog nekog profita i neke nesvesnosti. Seče se grana na kojoj sedimo. Ovo nema veze sa politikom, to ima više veze sa opstankom čoveka na ovim prostorima, sa generacijama koje dolaze posle nas“, rekao je on na protestu.

„Kukavičluk poručuje da neko o nama odlučuje, a to nije tačno. Mi odlučujemo o ovoj zemlji. Nemamo drugu zemlju. Ovo je naša dimenzija“, dodao je on.

„Nemojmo da dozvolimo da nam se deca rađaju bolesna i da nam kradu zemlju. Ovo je naša zemlja, jedina koju imamo“, zaključio je on.

Protest uživo možete pratiti OVDE. 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar