Bojana Novaković i Zorana Mihajlović
Bojana Novaković i Zorana Mihajlović. Foto: Vesna Lalić, Shooting Star / ddp USA / Profimedia

Glumica i aktivistkinja Bojana Novaković tokom vikenda je putem svog Instagram profila izveštavala o ekološkom protestu koji se ove subote održavao u Beogradu. Pored fotografija, video snimaka i nedvosmislene podrške koje je dala okupljenim građanima, Novaković se takođe obratila i potpredsednici Srpske napredne stranke Zorani Mihajlović.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Mihajlović je dan nakon protesta, ignorišući zahteve okupljenih građana, na svom Instagramu objavila fotografiju na kojoj se vidi nekoliko plastičnih boca i papirnih maramica, te rekla da su građani „ostavili puno đubreta“.

„Juče je održan tzv. ekološki protest. Borci za čistu životnu sredinu ostavili su, kao i prošli put puno đubreta… kako se onda bore za čistu i zdravu životnu sredinu? ili njihovo đubre nije đubre? Hvala radnicima Gradske čistoće koji su to sve pokupili i očistili“, napisala je Mihajlović na Instagramu.

Novaković je, s druge strane, bila vidno revoltirana njenom objavom, te joj je putem Instagrama odgovorila.

„Zoki, uradili su to ponovo! Prestani da pokušavaš da potapaš građane Srbije. Ti si ministarka. Nakon što je više od 20 hiljada ljudi učestvovalo u mirnim protestima i tražilo tvoju pažnju, tvoj odgovor je dvadeset plastičnih bočica? Ko je uopšte slikao te bočice? Šta ako su podmetnute? Sve plastične bočice u Beogradu ne mogu ni da se porede sa štetom koju pravi Rio Tinto. Kada će naši ministri da se oglase zbog ovog ekocida? Sram te bilo jer radiš protiv građana Srbije, koji pokušavaju da mirnim putem spasu naše prirodne resurse“, napisala je Novaković, između ostalog, na Instagramu.

Ovo nije prvi put da je Novaković javno prozvala Zoranu Mihajlović.

Nakon održanog ekološkog ustanka početkom aprila ove godine, u kojem je na hiljade građana protestovalo protiv dolaska kompanije Rio Tinto i sve većeg zagađenja i uništavanja životne sredine u Srbiji, oglasila se i ministarka Zorana Mihajlović, koja je ovaj protest nazvala političkim, a ubrzo nakon toga, stigao je odgovor i od glumice Bojane Novaković, koja je i ranije podržala ustanak.

Novaković je tada zatražila od Mihajlović da prestane da politizuje građanski protest i zamolila rukovodstvo SNS da prestane da „izmišlja“. Istakla je da u njihovom aktivizmu nema politike i zamolila je da to prenese svojim šefovima.

BONUS VIDEO:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.