Foto:Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Skoro milion i po ljudi trenutno je pogledalo upozorenje koje je objavila glumica Alisa Milano nakon što se zarazila koronavirusom. Ona je u video snimku koji je objavila na društvenim mrežama pokazala jednu od posledica infekcije, a to je opadanje kose.

„Da vam pokažem šta korona radi vašoj kosi. Molim vas, shvatite virus ozbiljno i nosite masku“, poručila je Milano uz snimak.

PROČITAJTE JOŠ

Na snimku je pokazala bez koliko kose ostaje prilikom češljanja, a glumica nije redak slučaj. Nedavno je istu stvar pokazala Grejs Dedli iz Eseksa, kojoj je kosa toliko opala posle kovida da ovih dana nosi periku.

„Svaki put kada bih češljala kosu, ostala bih bez gomile dlaka. Na kraju sam se zabrinula i otišla na pregled, gde mi je rečeno da je to posledica kovida. Lekar mi je rekao da, budući da sam bila na ivici smrti, telo je ukinulo sve funkcije koje nisu od važnosti, uključujući i razvoj folikula“, kaže ona.

Budući da sve više žena prijavljuje ovaj problem, o njemu pričaju i lekari i za sada ga prepoznaju kao telogen efluvijum, što je drugi najčešći tip opadanja kose kod žena, a u pitanju je poremećaj na skalpu i poremećaj rasta dlake.

Telogen efluvijum je vrlo često privremen i izlečiv. U dosta slučajeva traje oko pola godine, a ako potraje duže prelazi u hronično stanje.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare