„Lukas simbol nakaradne vlasti i moralnog posrnuća nacije“

Showbiz 03. jul. 202109:26 > 09:4518 komentara
Podeli:
Aca Lukas Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pisac Aleksandar Marić oglasio se saopštenjem za javnost u kojem je naveo da prekida saradnju sa izdavačkom kućom Laguna zbog knjige Ace Lukasa.

Aleksandar Marić je rekao povodom romana Ace Lukasa „Ovo sam ja“ da je Lukas simobol, kako kaže, nakaradne vlasti i, kako kaže, moralnog posrnuća.

„Obzirom da je vaša izdavačka kuća Laguna među svoja izdanja uvrstila i roman Ace Lukasa ‘Ovo sam ja’, želimo da vas obavestimo da u dogovoru sa našim izdavačam prekidamo dalju saradnju sa vašom kompanijom“, naveo je Marić, pa nastavio:

„Naime, pomenuti Aca Lukas je simbol ne samo nakaradne vlasti, nego i moralnog posrnuća naše nacije i urušavanja kompletnog sistema vrednosti za koji se ja kao autor i moja izdavačka kuća zalažemo.“

Marić ističe da književnost mora da bude pre svega, kako kaže, odgovorna, lepa i dostojanstvena.

„Književnost je najbolji deo nas, večiti trag našeg postojanja u vremenu koje dolazi i onog koje je iza nas. Srpsku književnost su predstavljali Ivo Andrić, Meša Selimović, Miloš Crnjanski, Danilo Kiš, Borislav Pekić i mnogi drugi izvrsni pisci i još bolji ljudi. Zadovoljstvo i čast je biti pripadnik jednog naroda koji ima takve pisce“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno ovaj autor tvrdi i da je sramota gledati u izlozima novi roman (ili šta god da je to) jednog, kako on tvrdi, opskurnog lika sa granice socijalne i kriminalne margine.

„Ne želimo da se naš roman nalazi na istoj polici sa Acom Lukasom, baš kao što nikada sa njim nećemo u našim životima biti na istoj strani. Zahvaljujemo vam se na dosadašnjoj saradnji i želimo vam puno uspeha u daljem radu“, naveo je Marić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar