Plastičnim hirurzima pune ruke posla i u doba korone

Showbiz 09. nov. 202020:35
Podeli:
Foto: NIJO / Backgrid UK / Profimedia/Supplied by LMK Media / Landmark / Profimedia

Američki plastični hirurzi imaju pune ruke posla, bez obzira na pandemiju. Mnoge zvezde odlučuju se baš sada na tretmane podmlađivanja i zatezanja, zato što imaju vremena da se oporave posle tretmana. Sada kada su snimanja masovno otkazana, ožiljci se mogu polako lečiti.

PROČITAJTE JOŠ

Zvuči neverovatno, ali je istinito – pandemija korona virusa i karantin nekim poznatim osobama dođu kao božićni praznici – rekao je plastični hirurg, dr Teri Dubrov za portal TMZ.

– Zovu nas stalno, posebno sa Beverli Hilsa, zvezde i oni koji su dobrostojeći. Mnogi od njih žele fejslifting dok ne snimaju filmove kako bi se mogli oporaviti i kako ih niko ne bi otkrio – rekao je estetski kirurg.

Dubrov je dodao da zvezdama koje ga zovu govori da „budu pametne“ i da se možda pre odluče za tretmane botoksom ili hijaluronskim filerima umesto fejsliftinga. Upozorio je buduće pacijente da, i ako se odluče na neki zahvat ulepšavanja, moraju paziti da nemaju povišenu temperaturu ili druge simptome bolesti koja hara svetom, kao i da ne smeju biti u kontaktu ni sa kim ko je nedavno putovao.

Foto:BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia/Supplied by LMK Media / Landmark / Profimedia

Američki plastični hirurg dr Pol Nasif slaže se s izjavom dr Dubrova, pa je dodao da su botoks i hijaluronski fileri, za one koji pošto-poto žele na tretman ulepšavanja u doba pandemije korone, puno bolja opcija od fejsliftinga jer zahtevaju minimalno zadržavanje u poliklinici, nekih 20-ak minuta, a samim tim smanjuju i mogućnost zaraze.

Botoks i hijaluronski fileri postali su hit u Holivudu jer za te tretmane najkraće traje oporavak, a zvezde nakon estetskih zahvata mogu sakriti tragove istih noseći maske. Tu je i neizostavni „vampirski fejslifting“, koji je proslavila rijaliti zvezda Kim Kardašijan.

Reč je o neinvazivnom tretmanu, bez skalpela, u kojem se pacijentu izvadi krv, pa se posebnom centrifugom odvoji krvna plazma koja je puna matičnih ćelija i faktora rasta. Krvna plazma se potom stavlja u lice, dekolte, vrat i ruke tankim iglicama. Ljudska plazma sadrži proteine koji stimuliraju i ubrzavaju proces obnove tkiva. Isti proces ujedno i regenerira kožu te pegla bore otpuštajući kolagen u tretirano područje. Potrebna su tri tretmana u razmaku od mesec dana da bi efekat liftinga trajao godinu dana.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.