Pet velikih hitova koje je trebalo da peva neko drugi

Showbiz 28. feb. 202110:11
Podeli:
Foto: PIC. SUPPLIED BY PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Pesme su poput vrućih krompira. Demo verzije se šalju izvođačima, a ako ih oni odbiju, "šetaju" dalje do sledećeg pevača. Tako neke koje su prvobitno bile namenjene za određenog izvođača, završe kao hitovi kod nekog sasvim drugog . Tu se ubrajaju i one koje su prvotno bile pisane za muške izvođače, koje neretko završe u rukama pevačica, ali i obrnuto.

Donosimo listu pesama sastavljenu od strane portala „24.hr“, koje su izvođači odbili, a što se kasnije pokazalo kao loša odluka, jer su te pesme postali veliki hitovi.

Telephone – izvodi Lejdi Gaga, a bila je namenjena Britni Spirs

Lejdi Gaga je pre nego je postala poznata bila tekstopisac za grupu Pussycat Dolls i Britni Spirs. Gaga je pesmu „Telephone“ namenila Britni, i to za njen album „Circus“. Međutim, pesma je prilikom slaganja albuma otpala. Lejdi Gaga nakon toga pesmu više nije nikome nudila, već ju je sačuvala za sebe i na kraju uvrstila na album „The Fame Monster“.

How will I know – izvodi Vitni Hjuston, a namenjena je za Dženet Džekson

Tekstopisci Džordž Meril i Šenon Rubikan napisali su ovu moćnu baladu za Dženet Džekson. Iz A&M Recordsa su od njih tražili da pesmu pošalju menadžmentu Dženet Džekson, ali oni su pesmu odbili. Pesma im je stigla dok su snimali album „Control“, a nije se uklapala u viziju albuma. Pesma se čuvala neko vreme, a zatim je ponuđena Vitni Hjuston.

Halo – izvodi Bijonse, a namenjena je Leoni Levis

Leona Levis je navodno bila toliko zauzeta snimanjima da uopšte nije imala vremena kako bi poslušala „Halo“. Sajmon Kovel, koji je u to vrijeme bio mentor Leoni tražio je od Rajana Tedera da joj napiše pesmu, ali nije mogao da čeka Leonu da se odluči. Tederova verzija priče je malo drukčija. Tvrdi kako je pesma od početka bila napisana za Bijonse, ali je ponuđena Levisoj kako Bijonse ne bi previše kasnila sa snimanjem svog albuma. Međutim, kako je objasnio Teder: Ako je pesmu želela druga najjača pevačica u tom trenutku, Bijonse ju je želela još više i nije mogla da dopusti da je odbije.

Hero – izvodi Maraja Keri, a namenjena je Gloriji Estefan

Ova je pesma trebala da bude na soundtracku za film Dastina Hofmana „Accidental Hero“ iz 1992. godine, ali producenti filma su na kraju odabrali „Heart of Hero“ Lutera Vandrosa. Maraja Keri je sama predložila Gloriju Estefan kao izvođačicu ovog mega hita, te čak tvrdila kako pesma nije u njenom stilu i da zato ne želi da je peva. Međutim, nakon što su pesmu čuli njeni menadžeri, insistirali su da je Keri zadrži, pa su napravljene male izmene u r’n’b stilu.

I don’t want to miss a thing – izvodi Aerosmith, a namenjena je Selin Dion

Kada je Liv Tajler dobila ulogu u Armagedonu, njen otac, vodeći pevač Aerosmitha trebalo je da bude autor lagane balade sa svojim bendom za film. Nakon što su na turneji promovisali svoj album „Nine Lives“, bend je ušao u studio kako bi napravili stvar za film. Međutim, nikako nisu mogli da dođu do odgovarajuće pesme, a vremena je bilo sve manje. Tada su našli pesmu autorke Dajan Varen koju je napravila za Selin Dion.

Komentari

Vaš komentar