Mirjana Karanović Foto: Ivica Vojnić

Naša poznata glumica Mirjana Karanović dala je intervju za hrvatske medije, u kom je pričala o Me Too pokretu.

PROČITAJTE JOŠ

Osim što je pričala o ulogama i projektima na kojima je trenutno angažovana, Mirjana Karanović je imala zanimljiv odgovor i na pitanje o pokretu Me Too.

Naime, glumica je upitana da li se ikada susrela sa nemoralnim ponudama u zamenu za uloge, nalik mnogim stranim glumicama, ali i našoj Danijeli Štajnfeld koja je o tome svedočila kroz svoj dokumentarac.

„Ne, nikad. Ali ja nikad nisam izgledala kao mogući plen. A predatori pažljivo biraju koga će targetirati. Nisu sve žene iste i nemaju sve istu snagu i hrabrost da se suprotstave. Sve to zavisi od mnogo faktora. Od vaspitanja do ličnosti i samouverenosti“, rekla je ona za hrvatski portal 24 sata i dodala:

„U takvim situacijama nije dovoljno samo reći ‘ne’. I sama sam se mnogo puta našla u situacijama kad bi me na ulici nepoznati ljudi napadali i vređali. Tek kad bih došla kući, shvatila bih da sam pogrešno reagovala i da je trebalo drugačije. Ljutila bih se na sebe zbog toga, ali bilo je kasno“, objašnjava Karanović za ovaj portal.

KAKO JE NASTAO ME TOO POKRET

Magazin Roling Stoun je 2017. objavio da je više od desetine žena optužilo Rona Džeremija za seksualno zlostavljanje, uključujući hvatanje, neprimereno dodirivanje, penetraciju prstima bez pristanka, kao i seksualni napad. Upravo te 2017. započet je “#MeToo” pokret koji je u naredne dve godine srušio 201 moćnika u SAD.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.