Kako su Rasta, Cobi, Buba i Jala pevače spasili od zaborava

Showbiz 08. feb. 202120:59
Podeli:
Foto: Arhiva, E-Stock/Časlav Vukojičić

Velika pevačka imena pala su u zaborav zbog nekih pogrešnih koraka i postupaka koje su pravili tokom karijere. Iako su imali sve predispozicije da napreduju i održe se na vrhu među najboljima, mnogi su u nekim momentima samo nestali. Neke od njih su privatni problemi i životne situacije naterale da naprave pauzu i maksimalno se isključe iz svega. Međutim, kada dođe do toga, teško je vratiti se tamo gde su nekada bili. Uprkos trudu i ulaganju iznova, većina nikada ne uspe da bude ono što je nekada bila, te na sve moguće načine pokušava da napravi nešto novo ne bi li bila zapažena. 

PROČITAJTE JOŠ

U poslednje četiri godine, kada su reperi i treperi zavladali javnom scenom, priklonilo im se dosta izvođača folk i narodne muzike. Do sada se više puta dokazalo da je to „sigurica“ za opstanak i novo uzdizanje „zaboravljenih pevača“, pa reperi poput Bube Korelija, Jale Brata, Stefana Đurića Raste, Slobodana Veljkovića Cobija, Rimskog i Korone, i drugih, imaju sve više posla za stvaranje novih projekata folkerima.

Milan Stanković proslavio se učešćem u takmičenju „Zvezde Granda“, a kasnije i predstravljanjem Srbije na Evroviziji s pesmom Gorana Bregovića.

Četiri godine kasnije Stanković je pobedio na jednom muzičkom festivalu, i od tada mu se gubi trag. U međuvremenu je snimao i radio, ali to nije bilo mnogo zapaženo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MILAN STANKOVIC (@milanstankovic)

Tek kada se javio sarajevskom rep dvojcu – Bubi Koreliju i Jali Bratu, uspeo je da se izdigne i dobije hit. Oni su mu prvo uradili pesmu „Ego“, koja je doživela neverovatan uspeh, a potom i „Trans“, „Brane mi te“, „Pablo“…

Zahvaljujući Sarajlijama, Milan se ponovo probio na mesto na kojem je nekada bio i zaradio milionske preglede na pesme i spotove.

Pored Milana, Buba i Jala su sarađivali s Elenom Kitić, Severinom Kojić, Dadom Polumentom, Majom Berović i drugima.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ana Nikolić doživela je ogroman uspeh s albumom „Milion dolara“, koji su uradili Damir Handanović, Romario, Atelje trag i Marina Tucaković.

Foto:Screenshot/Youtube/Two Louder TV

Međutim, neverovatnu pažnju izazvala je albumom „Labilna“, za koji je od prve do poslednje pesme bio zadužen bivši suprug Stefan Đurić Rasta, koji je bio u potpuno novom zvuku, modernijem i progresivnijem.

Iako su mnogi bili veliki zaljubljenici njenih starih pesama, album koji potpisuje Rasta ostavio je veliki pečat u njenoj karijeri i, kako je i sama svojevremeno izjavila, vratio je u život nakon duže pauze.

Foto: E-Stock Aleksandar Nalbantjan

Rasta je jedno vreme sarađivao i sa Darom Bubamarom. Ako izuzmemo njene stare hitove poput „Košava sa Dunava“, „Svi su tu“, „Vero nevero“, „Zidovi“ i druge, Dara dugo nije imala hit sve dok se nije obratila reperu za pomoć. Cobi i Rasta napravili su joj hit „Karera“, i od tada, sve što Bubamara snimi, napravi milionske preglede.

Tanju Savić „otpisali“ su brojni vlasnici klubova i diskoteka. Iako je bila jedina zvezda „Granda“ u koju su Saša Popović i Žika Jakšić uložili svaku nadu da će jednog dana postati druga Lepa Brena, ona se u jeku svoje popularnosti odselila sa porodicom u Australiju i totalno zapostavila karijeru.

Tanja Savic
Foto: Nemanja Jovanović

Poslednji hit „Zlatnik“ vadio joj je prosek kod publike da je ne zaboravi skroz, ali od nje godinama nije bilo ni traga, ni glasa. Kada se vratila u Srbiju snimila je nekoliko pesama, ali nijedna je nije pomerila od pozicije na kojoj je bila po povratku iz Australije. Tek kada je sklopila saradnju sa reperima Rimskim i Koronom, Tanjina karijera je procvetala i ponovo se vinula u zvezde.

Anabela Atijas se proslavila u grupi „Fanky G“. Nakon razvoda od Gagija Đoganija nastavila je da se bavi muzikom i napravila solo karijeru, koja nije bila na nivou na kom je bila dok je bila deo pomenuta grupe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anabela (@anabelci)

U duetu sa di-džej Šonetom i nekadašnjom grupom „Elitni odredi“, koju su činili Relja Popović i Vlada Matović, snimila je duet „Beograd“. Ta pesma otvorila joj vrata za naredne projekte.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar