Kako su pevačice otkrile sigurni recept za hit

Showbiz 02. sep. 202020:01
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/ IMPERIA

Poslednjih nekoliko godina na domaćoj muzičkoj sceni dešava se ekspanzija mešanja žanrova, i to uglavnom u kombinaciji folk-trep-pop-rep, što se sudeći po reakcijama publike pokazalo kao "sigurica" za hit i višemilionske preglede na Jutjubu, pa makar on bio kratkotrajan. Dara Bubamara, Mia Borisavljević, Seka Aleksić i Maja Berović samo su neke od pevačica koje su "podlegle" ovom trendu snimivši duete, ali i čitave albume u saradnji s (t)reperima, te tako doprinele i svojoj, ali i njihovoj popularnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Među prvim pevačicama koje su snimile duet s reperima našla se Mia Brisavljević, koja je sa Nenadom Aleksićem Sha objavila čak dve pesme – „Lepota balkanska“ 2012. i „Bumerang“ 2013. godine.

„Lepota balkanska“ na Jutjubu ima 44 miliona pregleda, a „Bumerang“ 23 miliona.

Ne samo da su u to vreme ove pesme postigle veliki uspeh koji se između ostalog broji milionskim pregledima, već se nakon ovoga nastavio trend snimanja dueta folk i rep izvođača.

Dara Bubamara se „upecala“ na ovaj trend snimivši veliki hit sa Stefanom Đurićem Rastom 2014. godine, pod nazivom „Karera“, a zanimljivo je da je saradnik na muzici i tekstu osim Raste bio i Slobodan Veljković Coby.

Darina i Rastina „Karera“ ima 17 miliona pregleda na Jutjubu.

Nije samo Mia Borisavljević snimila duet sa Nenadom Aleksićem Sha. To je uradila i njena koleginica Seka Aleksić 2015. godine, na ijem se albumu našla pesma „Ti se hrani mojim bolom“ u kolaboraciji s ovim reperom.

Ova pesma na Jutjubu broji 30 miliona pregleda.

 

Karijera Maje Berović je vrtoglavo krenula uzlaznom putanjom kad je 2017. godine „otkrila“ reperski dvojac iz Bosne – Jalu Brata i Bubu Korelija, koji su joj osim nekoliko dueta koji su s njom snimili, napravili čak dva albuma i nekoliko pesama na poslednjem.

Ko je koga tu više proslavio teško je proceniti, ali činjenica je da njih troje trenutno spadaju u red najpopularnijih izvođača na ovim prostorima.

Saradnja Nataše Bekvalac i Slobodana Veljkovića Cobija pokazala se kao dobitna kombinacija nakon što su objavili duet „Mala plava“, nakon čega je usledila još jedna kolaboracija na kojoj se Coby potpisuje kao autor, a u pitanju je pesme „Dođi mami“.

„Mala plava“ trenutno na Jutjubu ima 39 miliona, a „Dođi mami“ 12 miliona pregleda.

Jelena Karleuša prošle godine na MAC dodeli nagrada premijerno je predstavila pesmu „Lajk“, koju je snimila u saradnji sa Gazdom Pajom, kome je ovo bila prva saradnja ovog tipa, zbog čega reper nije krio oduševljenje.

„Kada sam čuo da treba da radim sa njom, bio sam iz fazona: ‘OK, šta sad?’ Ona malo radi nekada i folk, šta znam… I onda su mi pustili instrumental, rekao sam: ‘Čoveče, pa ovo je Gazda Paja jedan kroz jedan'“, izjavio je tada reper, a njihov duet na Jutjubu trenutno broji 9,8 miliona pregleda.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar