Foto: Ivan Dinić/NOVA S

Nakon što je predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović izašao sa ironičnom i po svemu sudeći provokativnom izjavom gostujući u "Novom danu", voditelj i autor emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", osnovao je Udruženje humorista Srbije. Naime, Radomirović je obrazložio kako se UNS nije oglašavao povodom javne rasprave Ivana Ivanovića i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, zbog toga što je Ivanovićeva emisija humorističkog sadržaja i da bi samim tim trebalo da ga zaštiti (do tada nepostojeće, prim. aut) Udruženje humorista. Voditelj je na ovo momentalno reagovao, te odmah sa svojom ekipom saradnika oformio isto.

PROČITAJTE JOŠ

Ko se zakači sa Ivanovićem, posebno ako je još namerio da to svesno ili nesvesno uradi kroz humor, nekakvu ironiju, sarkazam, provokaciju i slično, mora da računa na to da će dobiti i adekvatan odgovor.

Pa kad je UNS pokušao da objasni Ivanoviću da je uslovno rečeno neozbiljan da bi se oni njime ozbiljno bavili, te da bi trebalo da reaguje „Udruženje humorista“, voditelj koji je poznat po britkom, oštrom jeziku, ali i tome da dela momentalno, napravio je na prvi pogled duhovit gest, koji međutim nosi snažnu poruku.

Ovo je bio povod da sa Ivanom popričamo o novonastalom Udruženju humorista Srbije. I evo kako je momcima najgledanijeg talk show-a u Srbiji sinula ideja, koju su odmah i realizovali.

Foto: Ivan Dinić/NOVA S

„Zahtev za osnivanje udruženja podnet je odmah nakon izjave predsednika UNS-a na TV N1 o tome da je mene trebalo da zaštiti Udruženje humorista Srbije. Tako su sada osnivači udruženja Bane Raičević, Dragan Otašević i Aleksandar Perišić. Sva trojica su moji saradnici i scenaristi. Oni su podneli zahtev i oni su osnivači tog Udruženja. Ja govorim ‘mi’ zato što smo nekako svi bili za to, ali njih trojica su zaslužni za realizaciju“, kaže Ivanović, kog smo pitali da prokomentariše simboliku datuma kada je stiglo rešenje iz APR-a.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

PROČITAJTE JOŠ

„Mi smo dobili tu registraciju 5. oktobra, što je sasvim slučajno. Nisam mnogo ni razmišljao o tome, mada mi je bilo baš onako smešno. Ali valjda sve što je vezano za Udruženje humorista i treba da bude smešno. Dobrodošli su svi koji se bave humorom i od humora žive. Ne moraju profesionalno to da rade. Svi koji se bave aforizmima, karikaturom, humorističkim emisijama, rade kao scenaristi u istim, voditelji humorističkih emisija i zabavnog programa, svi su dobrodošli u ovo udruženje. Naše udruženje ima ambiciju da pokuša da organizuje ljude koji se bave humorom, da budemo svi na jednom mestu i da branimo jedni druge kad upadnemo u probleme, jer je očigledno da se zbog humora često upada u probleme. Takođe mislim da kada se skupimo svi na jednom mestu, da ćemo imati neke dobre ideje s kojima ćemo videti šta možemo da uradimo za tu neku našu malu zajednicu koja se bavi humorom“, kaže Ivanović.

Jedan od prvih humorista koji je duhovito prokomentarisao ovaj gest Ivanovića i ekipe bio je Mićko Ljubičić. Kad je upitan da li bi se priključio ovom udruženju, Mićko je rekao:

Foto: Ivan Dinić/NOVA S

“Nema šanse da se uključim u Udruženje humorista jer mi se ne sviđa skraćenica. UHS ili UKUS, možda je tako bolje. UHUS nije loše, liči na LUPUS, umetničkije mi zvuči. Ali, ipak mislim da treba da se zove HAHAHA, Humoristička alijansa ili tako nešto. Tako mi je vedrije”, prokomentarisao je on u šali.

Foto:Ivan Dinić/Nova S

Ivana smo onda pitali ima li komentar na ovu Mićkovu sugestiju.

„Što se tiče Mićka, za njega se nadamo da će nam oprostiti to jedno slovo, ali ne sporim uopšte. Kad god on ima neku zamerku, to je uvek opravdano i on je svakako majstor igre rečima, tako da to moramo ozbiljno da shvatimo. Ali bojim se da ako bi prva odluka bila da menjamo ime, to bi bilo baš „too much“ (previše, prim. aut.), tako da se iskreno nadam da će da nam oprostiti to“, kaže Ivanović.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (5)