Podeli
Foto: arhiva Nova.rs

Ivan Ivanović je odlučio da osnuje Udruženje humorista Srbije čiji je predsednik trenutno Bane Raičević, a potpredsednici su Dragan Otašević i Aleksandar Perišić. Ivanovića su u ovom poduhvatu podržale kolege Zoran Kesić, Voja Žanetić i Mićko Ljubičić.

“Mi podržavamo kolegu na jedini način koji umemo. Satiričnom kritikom onih koji napadaju i njega i sve druge kolege. To radimo kontinuirano već 7 godina koliko traje naša emisija i nameravamo to i ubuduće da činimo. Ja lično sam već član jedinog udruženja u kome želim da budem i ono se zove “24 minuta”. Ne zovemo nikoga da nam se pridruži, al’ bogami i ne puštamo nikoga da izađe. Sekta takoreći”, rekao je za Nova.rs voditelj i autor Zoran Kesić.

Foto: Promo Nova S

Voja Žanetić, jedan od autora emisije “Pljiž”, takođe je imao svoj komentar podrške za Ivanovića.

“U znak podrške Ivanu Ivanoviću, ako ikad i stignem, a po ugledu na novinare, ja mislim da treba da osnujem nezavisno udruženje humorista Srbije. Što više udruženja, to smešnije”, rekao je on kroz šalu.

Voja Zanetic
Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Slično je za N1 pre nekoliko dana prokomentarisao i Mićko Ljubičić

“Nema šanse da se uključim u Udruženje humorista jer mi se ne sviđa skraćenica. UHS ili UKUS, možda je tako bolje. UHUS nije loše, liči na LUPUS, umetničkije mi zvuči. Ali, ipak mislim da treba da se zove HAHAHA, Humoristička alijansa ili tako nešto. Tako mi je vedrije”, prokomentarisao je on kroz šalu.

Foto: NOVA S

Podsetimo, predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović, gostujući u Novom danu, izjavio je da se UNS nije oglašavao o raspravi voditelja Ivana Ivanovića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, niti je to udruženje stalo u zaštitu novinara iz razloga što je Ivanovićeva emisija humorističkog sadržaja i da bi, samim tim trebalo da ga zaštiti Udruženje humorista.

“Rešenje od Agencije za privredne registre je stiglo 5. oktobra, tako da je to zvanični datum osnivanja Udruženja humorista Srbije”, rekao je Ivanović gostujući u Novom danu.

PROČITAJTE JOŠ

Ivanović kaže da je želeo da “nešto dobro izađe iz nastupa predsednika UNS-a”.

“Kao neko ko se bavi medijima, bilo mi je žao da njegov nastup ostane samo u senci te gluposti koju je izgovorio. I evo imamo udruženje koje će se zalagati za slobodan humor pre svega i da pruži bilo koju vrstu zaštite za ljude koji se humorom bave”, rekao je Ivanović i ocenio da humor “postao privredna grana u medijskom biznisu”.

Svi ljudi koji se bave humorom – scenaristi, voditelji, karikaturisti, aforističari – imaju sad svoje udruženje kroz koje mogu da ostvaruju svoje želje i unapređuju posao, rekao je Ivanović.

“Mislim da je logično i dobro da svi koji se bavimo humorom budemo u jednom udruženju i da svako svojim znanjem i iskustvom doprinese po tom pitanju”, kaže Ivanović.

Ivanović je rekao da su prekršeni svi kodeksi novinarstva u načinu na koji su o njemu izveštavali neki mediji.

“Ja nisam samo voditelj ili cirkuzant, kako me ko zove, je sam državljanin Srbije i mislim da nije u redu da od medija doživljavam to što doživljavam, a da se novinari ne oglašavaju”, smatra Ivanović.

Prema njegovim rečima, prilika je da se odrede pravci u kojima će se humor razvijati u medijima i ocenio da je “humor uvek prvi na udaru u diktatorskim režimima”.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar