Iva Ilinčić: Šta da uradim da ova planina bude viša

Showbiz 25. jan. 202113:51 > 18:47
Podeli:
Iva Ilinčić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Otkako su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić prijavile policiji svog bivšeg učitelja glume Miroslava Aleksića za seksualno uznemiravanje i silovanje, mnoge devojke i žene širom regiona dobile su "vetar u leđa" i odlučile da progovore o ovom problemu. Podrška koju Milena i Iva svakodnevno dobijaju ide u korist svim devojkama koje nisu do sada imale hrabrosti da prijave nasilnika, plašeći se komentara okoline.

PROČITAJTE JOŠ

Svesna da su ona i njena koleginica podigle pravu revoluciju, Iva Ilinčić odlučila je da pruži podršku svim drugim ženama koje prolaze kroz nasilje.

Glumica je na svom Instagram profilu objavila citat iz knjige „Sunce i njegovo cveće“ od autorke Rupi Kaur.

„Stojim uz milion žena koje su bile žrtve pre mene i razmišljam šta da uradim kako bih učinila ovu planinu višom, da bi sve one žene posle mene videle dalje“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iva Ilinčić (@ivailincic)

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je prijavila Aleksića za seksualno zlostavljanje, Iva Ilinčić napisala je tada na svojim društvenim mrežama da to nije njena sramota i da se više ne stidi.

„Konačno se ne stidim i nemam čega da se stidim i briga me. Sramota nije moja. Budite hrabre jer stvarno niste same. Obećavam“, napisala je glumica Iva Ilinčić koja je svoju ispovest o zlostavljanju koje je doživela od Miroslava Mike Aleksića takođe ispričala za „Blic“.

Podsetimo, Milena Radulović je u ispovesti za „Blic“ navela da ju je Miroslav Aleksić, silovao kada je imala 17 godina, kao i da se seksualno nasilje ponavljalo.

„Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvek je tu bio i strašan osećaj da je tu, u blizini, gomila druge dece“, rekla je Milena.

Miroslav Aleksić trenutno se nalazi u pritvoru, a sudski proces je u toku.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h.

Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

BONUS VIDEO

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar