Foto: Arhiva/Privatna arhiva

"Iako nije trenutak za šalu, malo šege nije na odmet, pa jedna duhovitost - Hoće li Vučić sada biti patrijarh?", govori glumica i spisateljica Jelena Tinska u intervjuu za Nova.rs.

Nakon smrti patrijarha Irineja i Vučićevog saopštenja na Instagramu, a usled sve većeg broja novoobolelih od koronavirusa, glumica i spisateljica Jelena Tinska, govorila je za Nova.rs o „neodgovornom društvu u kojem danas živimo“.

Istakla je da zbog koronavirusa ne može da drži časove fitnesa, te da se oseća zbunjeno zbog mešovitih informacija koje smo o koroni tokom godine dobijali od državnog vrha i kriznog štaba.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne znam šta da mislim, jer lično, ja sam od četrnaestog marta bila u svom kvartu koji se sastoji od moje ogromne bašte. Sa maskom sam ulazila u prodavnicu, kada vidim da neko ide ka meni, stavim masku i na ulici, iako neki kažu da je to smešno. Rekla bih da nije. Evo jedna dogogovština koja mi se dogodila pre par godina. Izlazila sam iz tramvaja, nisam mogla da izađem od onih koji ulaze, jedan deda me je gurao, u tom trenutku je taj deda kinuo i ispoljuvao mi se po licu, a ja sam bila bolesna posle par dana“, govori Jelena Tinska komentarišući sve veći broj obolelih od koronavirusa u Srbiji. Komentariše još i da smo kao društvo neodgovorni, te da ne mislimo na druge.

„Tako je i sada, ako neki koronaš u prodavnici kine po meni, ja ću da se razbolim. Poenta je da smo primitivni, ne peremo dupe kad kakimo, ne peremo ruke, ne peremo zube … boli nas uvo za drugog. Jedna jako bliska prijateljica moje ćerke je dobila koronu, dobilo je i njeno dete i njen muž… a ona mrtva ‘ladna stavi masku i de u mega market. Ljudi ne misle na druge ljude.“

Foto:Privatna arhiva

Na pitanje kako komentariše to što je vanredno stanje i policijski čas u Srbiji bio uveden u trenutku kada je bilo nešto više od 300 novoobolelih po danu, a sada kada su brojke prešle šest hiljada, i dalje imamo prilike da se krećemo normalno, Tinska odgovara:

„Jako je čudno, Brnabićka kaže ne možemo da zatvorimo kafiće jer ćemo onemogućiti kafedžijama da zarađuju. Šta!? U vrtiću jedne naše prijateljice, deca ne idu u vrtić jer su vaspitačice dobile koronu… a deca su kliconoše. Naravno da je sve čudno, jer ako imamo toliko bolesnih, to znači da se zatvaraju gradovi, da je policija na ulicama, i da niko ne sme da pomoli nos, a zašto? Jer smo čudan narod. Ne vodimo računa pre svega o sebi. Zbog toga svi mi koji vodimo računa o sebi nadrljamo. Naravno da je čudno, mnogo je čudno. Sve je čudno. Do te mere je sve čudno, da ja više nikome ne verujem osim sebi.“

PROČITAJTE JOŠ

Tinska objašnjava i da zbog pandemije koronavirusa ne može da drži fitnes vežbe – čime se inače bavi poslednjih nekoliko godina.

„Ja nažalost ne mogu da radim, ne mogu da držim vežbe, ne mogu da vežbam sa maskom jer ću da se ugušim.“

Smrt patrijarha i Vučićevo saopštenje o njegovoj smrti s Instagrama komentariše suzdržano.

„Nije lepo o nekome ko je tek umro bilo šta loše reći, ali znate, strašno je bilo to lizanje kašike. Navodno Bog nas je čuvao, evo kako nas je čuvao – izlizasmo kašiku i 6 hiljada obolelih na dan. Ako je neko bitan, u tom religijskom smislu, očekuje se da će morati da ozdravi, ili da se neće razboleti … a sobzirom na to šta se dogodilo – znači, ipak će se razboleti ko je neoprezan“, govori Tinska i dodaje:

„Iako nije trenutak za šalu, malo šege nije na odmet, pa jedna duhovitost – Hoće li Vučić sada biti patrijarh?“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare