Izašao prvi trejler filma „Godzila protiv Konga“

Podeli:
Godzilla vs. Kong Foto: printscreen/godzillavskong.com

Filmska kompanija Vorner Bros objavila je prvi trejler za nastavak dva svetski popularna naučnofantastična filmska serijala o legendarnim džinovskim čudovištima Godzili i King Kongu.

Došlo je vreme da se ove dve najveće zvezde filmova o monstrumima konačno sukobe u istom filmu.

Režiju filma „Godzila protiv Konga“ potpisuje Adam Vingard, poznat po filmovima „Veštica iz Blera 3“, „Ti si sledeći“ i „Gost“, a za scenario su bili zaduženi Erik Pirson i Maks Bornstin.

Glumačku postavu ovog filma čine Aleksander Skarsgord poznat po ulogama u serijama „Prava krv“ i „Nevine laži“, Mili Bobi Braun koja glumi Medison Rasel u filmu „Godzila: Kralj čudovišta“ i Rebeka Hol, odnosmo Maja Hansen iz „Ajronmena 3“.

Radnja filma se nadovezuje na prethodna tri dela i bavi se misterijom Kongovog porekla, koje ukazuje na to da jedino on može da zaustavi Godzilu, koji ponovo uništava sve pred sobom.

Godzilla vs. Kong Foto: printscreen/godzillavskong.com

PROČITAJTE JOŠ

Lik Godzile, skoro neuništivog i nezaustavljivog gigantskog morskog čudovišta, prvi put se na velikom ekranu pojavio 1954. godine u istoimenom crno-belom japanskom filmu legendarne filmske producentske kuće Toho. Nakon što je Godzila postao neočekivan svetski hit usledila je serija kako japanskih tako i američkih nastavaka, rimejka, pa čak i crtaća.

Iako je Godzila prvobitno osmišljen kao alegorija o opasnosti nuklearne energije, nastavci i rimejci brzo su ga pretvorili u najčešće dobrog momka koji se bori protiv čitavog niza drugih čudovičta poput džinovskog moljca Motre ili titanske troglave aždaje King Gidore, koji se pojavljuju i u novom Vorner Brosovom serijalu.

S druge strane King Kong, džinovska gorila koja živi u džungli na tropskom ostrvu, prvi put se pojavljuje u istoimenom crno-belom američkom filmu iz 1933. godine, koji takođe brzo dobija svetsku popularnost. Kao i u slučaju Godzile i King Kong narednih decenija dobija, doduše daleko manju, seriju nastavaka i rimejka u kojima se vremenom pretvara u neku vrstu antiheroja.

Zbog sveopšte popularnosti Godzile i King Konga kao i simbolike istoka i zapada, koju ova dva čudovišta predstavljaju, Toho odobrava snimanje filma King Kong protiv Godzile 1962. godine. Sada, nakon 60 godina, ova dva čudovišta odmeriće svoje snage u ovom filmu.

Nakon raznih odlaganja zbog pandemije, i nakon odbijanja ponude američkog striming servisa Netfliks da ga otkupi za 200 miliona dolara, zasad je predviđeno da film „Godzila protiv Konga“ premijerno bude prikazan 26. marta u američkim gradovima u kojima bioskopi budu otvoreni, a nakon bioskopske premijere američki striming servis „HBO Max“, koji posluje u okviru iste telekomunikacione korporacije „AT&T“ kao i sam Vorner Bros, ponudiće ga svojim korisnicima.

Početak prikazivanja ovog filma u Srbiji takođe se očekuje u martu 2021. godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar