Prvi trejler za film koji je Salma Hajek snimala u Hrvatskoj

Podeli:
Foto:EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Amazon Prime Video objavio je trejler romantičnog naučnofantastičnog filma "Bliss". Uz realne priče o ljubavi i odnosu oca i ćerke, film provlači naučnofantastičnu priču o životu u kompjuterski generisanoj iluziji koju su dvoje glavnih glumaca, Salma Hajek i Oven Vilson, snimali u Hrvatskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Delovi filma snimljeni su u Splitu i na dubrovačkom području, zbog čega su holivudske zvezde Salma Hajek i Oven Vilson u julu 2019. boravili u Hrvatskoj.

U Splitu su kadrove snimali na Vidilici, u Galeriji Meštrović, rivi i na Prokurativama, nakon čega je tokom noćne vožnje brodom Hajek poslala poruku „Volim te, Hrvatska“.

Lepoj glumici ovo nije bio prva poseta ovoj zemlji te godine. U Hrvatskoj je Hajek boravila i tog proleća, kad je u Rovinju i Zagrebu s kolegama Rajanom Rejnoldsom i Semjuelom L. Džeksonom snimala film „The Hitman’s Wife Bodyguard“.

Nakon Splita snimanje „Bliss-a“ nastavilo se na dubrovačkom području, gde je ugostitelje na Lopudu i trgovce na Lokrumu Vilson oduševio svojom jednostavnošću.

Vilson u „Bliss-u“ glumi sveže razvedenog Grega, koji na svom divljem putovanju upoznaje tajanstvenu Isabel (Hajek), beskućnicu koja tvrdi da je svet kompjuterski generisana iluzija. Sudeći po trejleru, Greg ubrzo otkriva da u Isabelinoj teoriji možda ima nešto istine.

PROČITAJTE JOŠ

To otkriće menja Gregov pogled na svet, a bezbrižno prihvatanje uzbuđenja koje mu nosi simulacija, oslobađa ga težine njegove krivice i odogvornosti. Međutim, u život mu se ubrzo upliće stara stvarnost u obliku ćerke Emili, koja pokušava da ga vrati nazad u svoju verziju stvarnosti, za koju Isabel tvrdi da nije stvarna.

Kako kaže scenarista i redatelj filma, Majk Kahil, pitanje čija je stvarnost stvarna, Isabelina ili Emilina, glavna je dramska okosnica filma.

„Hteo sam da ispričam priču o krhkosti uma i plemenitosti naše percepcije. Posebno sam želeo da snimim film koji se s empatijom odnosi prema različitim načinima gledanja na svet, a ne da ih prosuđuje. Meni je ovo važan most povezivanja koji je potreban ljudima i osećao sam da na zabavan i uzbudljiv način mogu da dramatizujem ovu ideju, istovremeno zadržavajući njenu emocionalnu snagu“, izjavio je Kahil.

Film „Bliss“ Amazon Prime Video će obaviti 5. februara.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar