Georgiev o Amfilohiju: Hvala ti za sve, naš Đedo

Showbiz 30. okt. 202009:38
Podeli:
Foto:TANJUG / RADE PRELIC , Zoran Lončarević

Smrt mitropolita crnogorsko-primorskog, Amfilohija, potresla je region, a među reakcijama na društvenim mrežama našla se i reakcija muzičara Vlada Georgijeva.

„Upokojio se naš mitropolit… Prazninu i tugu je nemoguće izmeriti… Slava ti večna i hvala za sve, naš Đedo“, napisao je Georgiev na Tviteru, uz objavu vesti o smrti mitropolita.

PROČITAJTE JOŠ

Mitropolit Amfilohije preminuo je danas, u petak 30. oktobra 2020. godine u 8.20 časova, u Кliničko bolničkom centru Crne Gore, posle primanja Svete tajne pričešća. O detaljima u vezi sa sahranom javnost će biti naknadno obaveštena, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Podsetimo, prethodnog dana je načelnica pulmološke klinike KCCG dr Jelena Borovinić Bojović, istakla je u izjavi za sajt Mitropolije crnogorsko-primorske da se mitropolitovo zdravstveno stanje juče naglo pogoršalo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posledice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom, na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i posledicom dugotrajne oksigene terapije.

Prethodne noći je izvor Nova.rs iz Kliničkog centra Crne Gore, potvrdio je da je mitropolit Amfilohije u teškom stanju i da se bori za život.

“Molimo se za Amfilohija. Stanje mu se danas naglo pogoršalo i lekari su ga stavili na respirator, tako da se nadamo da će mu biti malo bolje. Vitalni organi su ugroženi, još je u jako teškom stanju. Uplašeni smo, ali verujemo da će pobediti bolest”, navodi naš izvor.

Identičnu vest, potvrdio je za naš portal izvor iz Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve, koji je istakao da je mitropolit crnogorsko-primorski priključen na respirator.

“Njegovo zdravstveno stanje se u međuvremenu pogrošalo usled upale pluća. Ipak, mi verujemo da je mitropolit jak i da će prevazići to što ga ja zadesilo. Mislima smo sa njim i molimo se za njega”, navodi naš sagovornik iz Srpske pravoslavne crkve.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar