Najskuplja serija svih vremena: Milijardu dolara za novog „Gospodara prstenova“

Film 20. jan. 202214:51
Podeli:
Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Amazonova predstojeća serija, svojevrsni spinoff filmova o "Gospodaru prstenova" koji važi za najskuplju seriju svih vremena konačno ima ime - i fanovima se jako dopada.

Radnja se odvija u „Drugom dobu“, hiljadama godina pre događaja u originalnim filmovima o „Gospodaru prstenova“.

PROČITAJTE JOŠ

„Gospodar prstenova: Prstenovi moći“ će ispričati priču o tome kako su titularni prstenovi moći prvi put iskovani i podeljeni među rasama Srednje zemlje . Naslov nove serije — zajedno sa video snimkom koji je fokusiran na kovanje prstenova — aludira na to kako je stvaranje prstenova bilo povezano sa ponovnim pojavom dugo uspavanog zla u svetu i sa kasnijim teškoćama koje čekaju ljude, vilenjake i patuljk

Snimanje prve sezone održano je na Novom Zelandu, a snimanje druge serije trebalo bi da počne u Velikoj Britaniji nakon iznenadne odluke da se set prebaci tamo. Veruje se da je to najskuplja TV emisija svih vremena, a Amazon je pobedio Netfliks za ugovor od 250 miliona dolara sa Tolkinovim agentom, HarperCollinsom i Varner Brosom kako bi stekao pravo na ovu priču. Navodno se troši oko milijardu dolara na adaptaciju, a navodno će serija imati pet sezona.

Prva sezona "Gospodara prstenova: Prstenovi moći" stiže na Prime Video drugog septembra ove godine, a nove epizode ​​izlaze svakog petka.

U izjavi za štampu o seriji i njenom naslovu, producenti Džej Di Paine i Patrik Mek Kai rekli su da je njihova želja bila da smisle naslov koji bi „mogao da živi u kičmi knjige pored Tolkinovih drugih klasika.”

„Prstenovi moći objedinjuju sve glavne priče Drugog doba Srednje zemlje: kovanje prstenova, uspon Mračnog gospodara Saurona, epsku priču o Numenoru i Poslednji savez vilenjaka i ljudi“, objasnili su oni.

„Do sada je publika na ekranu videla samo priču o jednom prstenu — ali pre nego što je postojao, bilo ih je mnogo... i mi smo uzbuđeni što možemo da podelimo epsku priču o svima njima.“

Šta je Gospodar prstenova? 

Gospodar prstenova je roman epske fantastike koji je napisao engleski akademik i filolog Džon Ronald Rejel Tolkin. Priča je započeta kao nastavak Tolkinovog ranijeg dela Hobit, ali se razvila u mnogo veću priču, sa preko 150 miliona prodatih kopija.Pisana je u etapama od 1937. do 1949. godine, a veći deo je napisan tokom Drugog svetskog rata. Mada je zamišljena kao jednotomno delo, prvobitno je objavljena u tri toma u 1954. i 1955. godini i u tom trotomnom obliku je i danas opštepoznata. Od tada je preštampavana mnogo puta i prevedena na mnoge jezike, što je čini jednim od najpopularnijih i najuticajnijih dela u literaturi 20. veka.

Po romanu Gospodar prstenova snimljena je 2001, 2002. i 2003. filmska trilogija u režiji Pitera Džeksona.

BONUS VIDEO: Nova.rs na snimanju serije „Kljun“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar